Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
mememe
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

in aankoopakte voorzien dat woning gemeenschappelijk wordt bij huwelijk

#1 , 7 maand 1 week geleden (10 mar 2018 01:15)

hallo,

iemand enig idee of het volgende reeds van toepassing is en dus kan opgenomen worden in een aankoopakte? (in media verschenen in december 2017 )

Wanneer het parlement straks de wetsvoorstellen goedkeurt – de ministerraad zet vandaag het licht op groen – kunnen samenwonenden in de akte al laten opnemen dat het huis of de bouwgrond gemeenschappelijk bezit wordt wanneer er later een huwelijk volgt. Zo hoeven ze niet nog eens naar de notaris als ze huwen, waardoor ze honderden euro’s aan registratierechten uitsparen.

bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171130_03217854

alvast bedankt

nicky54
Berichten: 62

#2 , 7 maand 3 dagen geleden (13 mar 2018 17:21)

Het wetsvoorstel van 13 december jl. voorziet in de inwerkingtreding van het hervormd huwelijksvermogensrecht samen met de inwerkingtreding van het nieuwe erfrecht en dus - in principe - op 1 september 2018.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”