Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
tweety
Topic Starter
Berichten: 10

WAT TE GELOVEN

#1 , 10 maand 3 weken geleden (11 jan 2018 17:48)

Hebben bij verschillende notarissen geweest voor huwelijks contract. de een zegt zus de ander zegt zo. We willen gewoon trouwen zonder problemen
maar dat we allebei, als er iets gebeurt geen problemen hebben met zusters en broers. Mijn vriend is gescheiden en heeft een huis op zijn naam.
Nu zijn we al 17 jaar tesamen en willen we trouwen en alles regelen moest er iets gebeuren met een van ons. Dat de ander zich geen zorgen moet maken voor het huis en andere zaken. Want familie kan soms moeilijk doen als het gaat over geld en huis.

wij gingen trouwen met het stelsel van het algehele gemeenschap. Maar iedere notaris wuift dat weg en zegt dat we dat niet mogen doen en komen dan met een ander stelsel en in dat stelsel nog voorwaarden bijzetten. Soms verstaan we soms sommige woorden niet.

Wat is nu de gemakkelijkste en minst ingewikkelde manier om te trouwen zonder problemen.

basejumper
Berichten: 2865
Locatie: Diest

#2 , 10 maand 3 weken geleden (11 jan 2018 18:07)

Tweety

Toch wel moeilijk om hier kort te antwoorden.
De vrijwilligers hier aanwezig kennen uw dossier, noch situatie, noch exacte wensen.
Is het de bedoeling dat bij overlijden alles naar de langstlevende gaat? Of wenst u enkel vruchtgebruik van de woning bij overlijden? Of iets anders?
U heeft daarenboven al gesprekken gehad met verschillende notarissen die naar ik vermoed beter op de hoogte waren van uw dossier.
Waarom vermoedt is dat wij een kwalitatief beter antwoord zouden kunnen geven dan deze specialisten.
Als u bepaalde terminologie niet begrijpt moet u niet verlegen zijn, maar vraagt u het uit te leggen in mensentaal. Finaal betaalt u daar de notaris zijn ereloon voor.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”