Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
JoshT
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Beëndiging wettelijke samenwoonst. Vriendin in buitenland.

#1 , 9 maand 2 weken geleden (04 jan 2018 23:01)

Goedenavond iedereen,

Ik woonde wettelijk samen met mijn vriendin die uit Spanje kwam. Ze is vertrokken zonder hier ook maar iets in orde te brengen. Ik wil die wettelijke samenwoning hier nu eenzijdig beëndigen, maar hoe kan de deurwaarder haar op de hoogte brengen hiervan als ze in het buitenland zit? Komt die dan op het laatst bekende adres (bij mij dus), of moet er dan een Spaanse deurwaarder aan te pas komen. Zijn die extra kosten voor mij?

Groetjes,
Josh

eylis
Berichten: 7134

#2 , 9 maand 2 weken geleden (05 jan 2018 09:27)

Ben je al begonnen met op de gemeente de administratieve schrapping van haar domicilie op jouw adres aan te vragen? Als die procedure afgerond is, is al minstens bewezen dat ze niet met je samenwoont.

wanton
Berichten: 8763
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#3 , 9 maand 2 weken geleden (05 jan 2018 10:34)

U kan die samenwoning op het gemeentehuis eenzijdig stopzetten. 'Vertrokken - geen adres bekend.' Trek je niets aan van die kennisgeving.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”