Trouwen en de vennootschap van mijn partner

td1989
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Trouwen en de vennootschap van mijn partner

#1 , 01 apr 2016 10:58

Mijn partner en ik wonen samen in een huis die volledig op zijn naam staat.
Ikzelf heb ook een eigendom die te koop staat en wil mij van zodra verkocht inkopen voor 50% in zijn huis.
Om de registratierechten te vermijden overwegen we om te trouwen.
Echter is mijn partner samen met zijn broer eigenaar van verschillende vennootschappen en willen we ons goed informeren over wat de verschillende opties zijn.
Ik veronderstel dat door 'scheiding van goederen' we er perfect kunnen voor zorgen dat ik geen aanspraak kan maken op deze vennootschappen wanneer het zou komen tot een scheiding. Echter vertelt de notaris ons dat ik sowieso recht heb op de helft van de nalatenschap (inclusief vennootschappen) wanneer mijn echtgenoot onverwacht zou sterven. Zelfs al laten we dit grondig beschrijven in ons huwelijkscontract / via testament / ... Hiermee kan mijn partner niet akkoord gaan en ik versta dit ook voor 100% aangezien hij niet de enige zaakvoerder is en ze dit allemaal hebben ongebouwd zonder dat ik er ook maar iets mee te maken had.
Is onze notaris wel correct? Kan dit op een bepaalde manier opgelost worden? Heeft iemand ervaring mee of weet iemand raad? Wij zitten even vast..

Alvast bedankt!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15980
Juridisch actief: Nee

#2 , 01 apr 2016 11:12

Men kan een statuten wijziging doen zo dat de erfgenamen mag geweigerd worden als nieuwe vennoten, maar dan moet je wel de aandelen afgekoopt worden, je kan ook in de statuten laten zetten hoe je de prijs van de aandelen dan zullen bepaald worden.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”