Pagina 1 van 1

uit elkaar samenwonend, eisen en plichten

Geplaatst: 19 feb 2016 12:51
door ozonob
Situatie koppel samenwonend zonder enig contract 1 kind
1 partner trekt eruit na 14 jaar, andere partner heeft alles op zijn naam staan, alle aankoopformulieren enz.
Er uittrekkende partner maakt aanspraak op bvb deel van auto enz die zij tijdens hun samenwonen gekocht hebben.
.
Deze vragende/eisende partner woont zelfs niet meer in de woning en is reeds ergens anders gedommicilieerd
Kind blijft bij het vorige adres en beiden komen overeen met co ouderschap.

Concrete vraag, kan deze uitgetrokken partner enige eisen stellen en op alles zijn/ haar deel krijgen alhoewel deze partner er zelf is uitgetrokken, ze hebben geen enkele vorm van samenlevingscontract en alle giederen staan gefactureerd op de naam van debachtergebleven partner.

Deze heeft schrik als de uitgetrokken partner zijn\ haar zin niet krijgt , hij problemen zal krijgen met zijn bezoekrecht alhoewel het kind op zijn naam staat en ook op zijn adres gedommicilieerd is.

De uitgetrokken partner dreigt om met notaris te komen... Maar er is geen enkele vorm van samenlevingscontract. Het konden ook gewoon vrienden geweest zijn die samenwoonden.

Bedankt!
Ozzie

Re: uit elkaar samenwonend, eisen en plichten

Geplaatst: 20 feb 2016 07:20
door Xenophon
Als partner X bezit heeft van alle goederen én beschikt over facturen op naam dan zal het voor de andere partij zeer moeilijk zijn om iets op te eisen, tenzij deze zou kunnen bewijzen te hebben meebetaald voor de aankopen maar zonder stukken op naam is dat een vrijwel onmogelijke zaak. Notaris kan niets doen en niets vaststellen, X hoeft daar zelfs niet aan mee te werken. De andere partner zal zijn/haar gelijk moeten trachten te halen via de rechtbank, op zijn best een zeer moeilijke opgave.

Re: uit elkaar samenwonend, eisen en plichten

Geplaatst: 20 feb 2016 10:41
door ozonob
@ Xenophon, bedankt voor de reactie...ik ben van dezelfde mening.

Bedankt

Re: uit elkaar samenwonend, eisen en plichten

Geplaatst: 02 jun 2016 09:30
door ozonob
toch nog even terugkomen....
het uit elkaar gegaan koppel, hadden wel een gezamelijke rekening...dus de vraag, kan partij A dan zeggen dat A en B betaald hebben voor de aangekochtte producten ( auto en nog vanalles) alhoewel de facturen op naam van bvb B staan, maar alsnog de helft van alles eisen ?

Kan een notaris aan bemiddeling doen en of voorstellen doen tot het opmaken en registreren van afspraken aangaande de kinderen, of kan dit alleen via advocaten /rechtbank?

bedankt

Ozzi