Vriendin vertrokken met dochter

GeertGelaes
Topic Starter
Berichten: 1

Vriendin vertrokken met dochter

#1 , 04 aug 2015 20:21

Ik woon sedert februari 2012 samen met mijn vriendin in een huurhuis. In oktober 2012 is onze dochter Lindie geboren die ik officieel erkend heb. Gisteren (03 Aug 2015) kwam ik thuis van werken en mijn vriendin was vertrokken met de (bijna) ganse inboedel en heeft de dochter mee. Ik heb dadelijk de politie gebeld maar de wijkagente wist me te vertellen dat mijn vriendin zelf die namiddag op het commissariaat was geweest om te zeggen dat zij en de dochter het huis gingen verlaten en een andere woonst gingen betrekken. En zolang er geen arrest van de vrederechter of rechtbank was kon de politie niets doen om mij in contact te brengen met mijn dochter In een achtergelaten papier schreef mijn ex me dat we beiden even op onze positieven moesten komen en dat ze wou praten over een regeling voor de dochter. Nu, meer dan 48 uur later, heb ik nog steeds geen enkel teken gekregen. Ze neemt haar GSM niet op, beantwoord geen SMS, niks nadda nul. Morgenavond kan ik naar een zitdag van een juridisch adviseur. Ik hoop dat ik daar eholpen kan worden maar als er hier al iemand raad weet ???

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Turaki
Berichten: 6870

#2 , 04 aug 2015 21:36

Op korte termijn kan u via kort geding een voorlopige omgangsregeling laten vastleggen in afwachting van een definitieve regeling. Op lange termijn zal u er onderling moeten uitkomen, anders zal de rechter dit moeten vastleggen.

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#3 , 04 aug 2015 21:47

Bij gehuwd of wettig samenwonen is de familierechtbank bevoegd.
Bij feitelijk samenwonenden is het volgens mij nog steeds de voorzitter RB eerste aanleg.
Vrederechter is voor niets meer bevoegd in deze materie.

http://justitie.belgium.be/nl/binaries/ ... 254532.pdf
http://www.corbus.be/documents/news-ite ... ml?lang=en

Het is wel onttrekken aan ouderlijk gezag
http://www.jeugdrecht.be/?action=artike ... rtikel=202
Ook al is het van voor de wetswijziging ...beide ouders blijven het ouderlijk gezag hebben dus blijft uw mede - beslissingsrecht.
Als beide ouders ingeschreven staan op hetzelfde adres ...in principe moet men bij verhuis binnen de 8 dagen ( binnen de gemeente) en binnen de 15 dagen (buiten gemeente) aangifte doen van adreswijziging.

Politie moet van uw aangifte van weggaan op zijn minst een melding hebben gemaakt - ga dit na en vraag een medlingsnummer of het meldingsattest.

In eerste instantie stuur aan op bemiddeling
(is ook de eerste mogelijkheid bij de familierechtbank)


http://ericdecorte.be/portfolio-eric-de-corte
http://www.juridat.be/bemiddeling/
http://www.voba.be/page.aspx?pId=2041&m ... mIdd=0&lid
http://www.bemiddelingvzw.be/index.php? ... &Itemid=28

Hopelijk niet direct van toepassing maar misschien toch eens lezen. Is ook van voor de wetswijziging.

http://lib.ugent.be/fulltxt/RUG01/001/4 ... 001_AC.pdf

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”