Buitengegooid bij vriend. Wat met domicilie?

Vara
Topic Starter
Berichten: 2

Buitengegooid bij vriend. Wat met domicilie?

#1 , 21 feb 2014 09:52

Beste mensen,

Ik ben op zoek naar een antwoord op volgende situatie. Wie kan helpen?

Bedankt.
Vara


Persoon A is buitengegooid bij haar vriend (waar ze haar domicilie had staan), ze verblijft op dit ogenblik op een tijdelijk ander adres. Ze heeft nog niet al haar spullen teruggekregen, en heeft nog een sleutel in het bezit.
Zolang ze officieel haar domicilie daar heeft staan, mag hij haar de toegang niet ontzeggen om haar spullen op te halen.

De vriend zal ondertussen ongetwijfeld al laten vaststellen hebben dat ze er niet meer feitelijk woont. (Haar persoonlijke spullen zullen wel uit het zicht gezet zijn).

Ook haar post krijgt ze niet doorgezonden.

Persoon A is momenteel op zoek naar een appartement waar ze haar nieuwe domicilie zou zetten.

- Mag ze haar post momenteel laten doorsturen door de post zelf, naar het adres waar ze nu tijdelijk onderkomen heeft?

- Heeft ze 6 maand voor ze geschrapt wordt uit het bevolkingsregister, ook al laat ze haar post doorsturen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#2 , 21 feb 2014 13:23

Neen toegang kan niet ontzegd worden zolang daar ingeschreven.
Edoch als vriend slim is zal hij aan de gemeente mogelijk al gevraagd hebben haar af te schrappen.

Post dat is eenvoudig bij bPost vragen dat uw post wordt doorgezonden naar adres X of een postbus nemen is geen enkel probleem.

In principe kan men veel vlugger geschrapt worden hangt een beetje af van de politiek in de gemeente. Twee maanden is het minimum van start tot tweede ronde controle en dan kan er direct geschrapt worden.

Ze kan en mag binnen maar kan dat beter niet alleen doen. Best op voorhand politie in kennis stellen die komen dan ter plaatse als er zich problemen voordoen.

Vara
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 21 feb 2014 14:01

Alvast bedankt voor het snelle antwoord.

Ze is al enkele dozen gaan halen en had toegang genomen tot het huis onder begeleiding van een politieagent.

Haar vrees nu is dat ze haar laatste spullen niet meer gaat krijgen en eens ze er niet meer gedomicilieerd is, mag hij haar de toegang ontzeggen.

Dus vandaar de vraag, in hoeveel tijd ze geschrapt kan worden.

Mvg,

Vara

Reclame

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#4 , 21 feb 2014 16:43

Maak dat ze teruggaat want hoe langer dat ze wacht hoe moeilijker het wordt.

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 23 feb 2014 08:50

Zie http://www.bpost.be/site/nl/residential ... ymove.html" onclick="window.open(this.href);return false; inzake doorsturen briefwisseling.

Persoon A kan , best met bijstand van de politie,haar domicilie betreden om haar eigen goederen weg te nemen en eventueel aangifte te doen van wat weggemaakt is.

“Art.16.§ 1. De bepaling van de hoofdverblijfplaats is gebaseerd op een FEITELIJKE situatie, dat wil zeggen de vaststelling van een effectief verblijf in een gemeente gedurende het grootste deel van het jaar. Deze vaststelling gebeurt op basis van verschillende elementen, met name de plaats waarheen de betrokkene gaat NA zijn beroepsbezigheden, de plaats waar de kinderen naar school gaan, de arbeidsplaats, het energieverbruik en de telefoonkosten, het gewone verblijf van de echtgenoot of van andere leden van het huishouden.…”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister).

“Art.7.De overtredingen van de voorgaande artikelen, van de besluiten tot uitvoering ervan en van de in artikel 5 bedoelde gemeentelijke verordeningen worden gestraft met een geldboete van zesentwintig tot vijfhonderd euro...”(19 JULI 1991. - Wet betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”