Omgangsregeling en dergelijke meer

Irvin
Topic Starter
Berichten: 9
Juridisch actief: Nee

Omgangsregeling en dergelijke meer

#1 , 10 apr 2019 19:51

Beste mensen,

Mijn ex vriendin en ik ( we zijn nooit gehuwd geweest) hebben al een geruime tijd ruzie omtrent ons 3 maanden oud zoontje.
Ik heb hem nog niet mogen erkennen,heb hem in al die tijd maar 4 keer mogen zien en ik probeer er al een geruime tijd met haar uit te komen omtrent de omgangsregeling etc.
We hadden afgesproken om in bemiddeling te gaan.
Vandaag kreeg ik een berichtje en dat ging als volgt.:
"Ik ben vandaag nog eens gaan informeren bij mijn advocaat wat mijn rechten zijn enz.Deze wist mij te vertellen dat Délano nog veel te klein is om hem meteen een hele dag bij een vreemde te laten en dat hij u met stapjes moet leren kennen.Ook wist ze mij te vertellen dat 1.5 jaar vroeg is om hem al heel het weekend bij u te laten.Ik heb dus een nieuw voorstel.
Je krijgt Délano 3 weekends per maand 1 halve dag tot begin 2020.Vanaf dan mag hij een hele dag komen.
Vanaf 2021 dan om de 14 dagen van zaterdag op zondag.En vanaf 2022 om de 14 dagen van vrijdag tot zondag.
Vanaf 2023 telt dan de regeling voor de grote vakantie dat hij de 1ste week van juli en de 1ste week van augustus bij u komt.
Ik heb ook nog eens navraag gedaan voor de kosten die erbij komen,zoals de de helft van de schoolkosten,dokterskosten,hobby's etc.Maar je zou dan ook de helft van de kinderopvang moeten betalen.Ik verwacht ook alimentatie vanaf hij geboren is,want daar heb ik ook recht op."

Ik dacht dat de kosten voor kinderopvang niet bij de buitengewone kosten hoorde?En kan ze alimentatie met terugwerkende kracht eisen,wetende dat ik hem nog steeds niet heb mogen erkennen en hem nauwelijks heb mogen zien?
https://t.me/pump_upp

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
sterretje2
Berichten: 90
Juridisch actief: Nee

#2 , 14 apr 2019 10:52

Als jullie overeenkomen wat de regeling betreft, zoveel te beter!

Wat die kosten betreffen... ik heb beide al gehoord... sommige betalen dat met z’n twee en andere betalen dat alleen...

Misschien eens over samenzitten?

eylis
Berichten: 8837

#3 , 14 apr 2019 14:16

Als u uw kind niet erkend hebt, is eer geen sprake van wettelijk vaderschap. Dan kan de moeder van jullie kind geen alimentatie eisen. En u kan geen omgangsrecht eisen. Wat u dus onderling samen afspreekt (en dat is wel mogelijk) is een onderhandse afspraak die niet officieel gewettigd kan worden (via notaris of rechtbank). Zo'n afspraak is mogelijk als de verstandhouding goed is. Maar bij enige strubbelingen kan gelijk wie van beiden dit akkoord naast zich leggen. Eigenlijk zou u vooreerst uw vaderschap moeten laten registreren (erkennen) en dan pas een officieel akkoord over alimentatie en omgangsregeling. In deze zaak vermoed ik dat de moeder met advocaat u wil sturen naar een omgangsovereenkomst die ze wanneer ze dat wenst, naast zich kan leggen. Maar wel met de druk van alimentatieverplichting (zonder dat u officieel de vader bent) zodat u die alimentatie wél zal betalen om te voorkomen dat u geen omgang meer zal krijgen. Dus meld dat je eerst de erkenning wil officialiseren voordat er een wettelijke overeenkomst mogelijk is.

Reclame

Irvin
Topic Starter
Berichten: 9
Juridisch actief: Nee

#4 , 06 mei 2019 02:07

We zouden via bemiddeling gaan.Dus dan verwacht ik ook dat alle afspraken gehomologeerd worden door de rechtbank.
Gaat een rechtbank überhaupt wel een overeenkomst bekrachtigen indien er geen erkenning is?Lijkt me geheel onlogisch
En ik zal sowieso bij de bemiddelaar wel vermelden dat erkenning prioriteit heeft.
https://t.me/pump_upp

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”