lening zonder partner te verwittigen??

bengo
Topic Starter
Berichten: 10
Juridisch actief: Nee

lening zonder partner te verwittigen??

#1 , 7 maand 1 week geleden (10 jul 2018 15:30)

Beste,

Situatie : 2 personen wettelijk samenwonend (niet getrouwd), 2 kinderen , 1 huis afbetaald.
Man is zes jaar werkloos geweest en werkt sedert 14 dagen terug (onder druk van vdab)
Vrouw werkt 22 jaar als bediende

Man wil een lening/krediet afsluiten op een bank/leningsmaatschappij voor aankoop van een ouder huis, de vrouw zit het helemaal niet zitten. De relatie tussen beide is op een dieptepunt.

Vraag : Indien de man een lening kan afsluiten ergens, kan de vrouw aangesproken worden om deze lening verder af te betalen indien ze het contract NIET ondertekend heeft, en de man terug werkloos wordt??? Is het voldoende dat men wettelijk samenwoond , om te zeggen dat ze de schulden van haar man verder dient af te betalen???
(is normaal het systeem van scheiding van goederen, ook van schulden????)

Vraag2; Vermits hij in het verleden haar handtekening nog eens misbruikt heeft (door een papier te tekenen op de KBC bank zonder dat zij dit wist , iets ivm GDRP) zou het me niet verwonderen dat hij dit nog eens zou durven doen. Wat gebeurd er indien hij dit zou doen bij het afsluiten van een lening (op hun beider naam).alhoewel zei er niks van zou weten???
Lijkt me schriftvervalsing in dit geval, en wat zijn de gevolgen eventueel???

Dank bij voorbaat

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Gebruiker21
Berichten: 10818
Juridisch actief: Nee

#2 , 7 maand 6 dagen geleden (11 jul 2018 13:51)

Vraag : Indien de man een lening kan afsluiten ergens, kan de vrouw aangesproken worden om deze lening verder af te betalen indien ze het contract NIET ondertekend heeft, en de man terug werkloos wordt???
Neen, gezien ze niet getrouwd zijn, zal zij niet aangesproken worden om de schulden van de partner af te betalen. Wat wel mogelijk is, is dat de deurwaarder bij hen aan de deur komt kloppen en alle spullen die bij hen thuis staan, en waar zij niet van kan bewijzen dat zij en niet de partner de eigenaar is, te verkopen om de schuld af te lossen.

Maar aangezien het om de lening voor een woning gaat, is de kans héél groot dat het om een hypothecaire lening gaat. In dat geval zal in de eerste plaats de aangekochte woning verkocht worden om de schulden af te lossen, indien de partner niet meer zou betalen.
Is het voldoende dat men wettelijk samenwoond , om te zeggen dat ze de schulden van haar man verder dient af te betalen???
(is normaal het systeem van scheiding van goederen, ook van schulden????)
Inderdaad, bij scheiding van goederen, worden zowel inkomste, bezittingen als schulden gescheiden. Maar zolang er geen gemeenschap van goederen is (enkel mogelijk bij trouwen), is alles gescheiden. Zij zal dus niet voor zijn schulden moeten opdraaien.
Wat gebeurd er indien hij dit zou doen bij het afsluiten van een lening (op hun beider naam).alhoewel zei er niks van zou weten???
Lijkt me schriftvervalsing in dit geval, en wat zijn de gevolgen eventueel???
Da's een strafbaar feit en kan gestraft worden met gevangenisstraf. Zij zal dan de valse handtekening moeten betwisten een een klacht voor schriftvervalsing moeten indienen.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”