stalking,bedreiging,...

semper fi
Topic Starter
Berichten: 4

stalking,bedreiging,...

#1 , 23 apr 2009 10:40

beste,
hoop dat iemand mij kan helpen voor dat er ongelukken gebeuren!!!

mijn vriendin met kind word lastig gevallen door haar ex,kind staat op zijn naam.zei werd meer maals lastig gevallen en geslagen tijdens de relatie.

nu worde ze nog steeds lastig gevallen en gestalkt via sms,telefoon,...bedreigt met de dood en dergelijke.
klacht is meer maals ingediend mij de politie!!het dossier is na de vrederechter voor binne de eeuw ergens mss behandeld te kunne worden als het tegen dan nog nodig is!!!ben het zo zat...deze week stond hij bij haar thuis,alweer, zij werd bedreigd weeral met de dood....had later de kleine op de arm,als zij dichter zou kome zou hij haar slaan!!!(als dreigend met een gebalde vuist Xcm van de kleine af)

dit loopt de spuigaten uit,een van deze gebeuren er echt ongelukken,mss tegen mn vriendin als ik hem niet te pakken krijg!!!
als de politie niks kan doen dan enkel echter de computer zitten en papieren invullen,afwachtend tot er iets gebeurt...dan moet je het recht zelf maar in handen neme zeker!!!!
dit zou wel echter tot mijn nadeel kome te staan,wegens mijn beroep en trainingen....!!
kan ik of kan niemand iets doen en moeten we nu echt toekijken en afwachten tot dat er dingen gaan gebeuren???wie weet waar dit gaat eindigen in deze geweldadige wereld!!

hopelijk kan iemand mij helpen!!

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Vandebos
Berichten: 16087

#2 , 23 apr 2009 10:57

Spijtig genoeg zit er niets anders op dan telkens weer een klacht in te dienen en melding te laten maken van elke fysieke bedreiging en/of deze via telefoon, mail, post of sms.

Passeer eens opnieuw bij het vredegerecht (griffie) en wijs op het escalerend karakter van de bedreigingen. Normaal gezien lijkt me dat je hoogdringendheid voor de behandeling van je zaak kan inroepen.

Zit er een advocaat op deze zaak?

Wat je ook altijd kan doen is alle informatie ( pv's, nrs meldingen, copieën brieven, sms, mails, etc, etc,) in één dossier verzamelen en hiervan een copie overmaken aan de onderzoeksrechter in jullie regio. Wel vriendelijk in blijven naturlijk. ( niet afkomen dat je het recht in eigen handen gaat nemen, dreigen enz, Wel duidelijk stellen dat jullie ten einde raad zijn en dat je vreest dat de expartner van je vriendin één dezer dagen volledig door het lint zal gaan.)

Franciscus
Berichten: 38739

#3 , 23 apr 2009 19:10

eventjes wat dingen op een rijtje

de politie kan optreden voor feiten die strafbaar zijn - dat moeten ze dus wel zijn en niet ' ze wordt bedreigt '
We leven in een land waar rechtsregels gelden. Ook al doen mensen strafbare feiten het zal een rechtbank zijn die daar eerst een veroordeling moet over uitspreken.
Iemand zomaar oppakken kan maar in bepaalde gevallen - heterdaad vb
U gaan moeien en uitspraken doen zoals recht in eigen handen enz enz doen de zaak zeker geen goed

1- de politie heeft al Pv opgesteld - meerdere blijkbaar - wel die worden naar het parket gestuurd en NIET naar de vrederechter. Deze heeft daar zelfs geen weet van.

uw vriendin moet voor elk feit dadelijk aangifte doen
- er zijn stalking elementen .... aan de hand van deze gegevens kan er idd voor de vrederechter (burgerlijk geding) contactverbod worden aangevraagd en dat oa op basis van de PV die zijn opgesteld. Dat kan in kortgeding en zeer snel.
Overtreden van dit verbod (vonnis) is strafbaar
- de stalking zelf is strafrecht en wanneer dat meermaals gebeurd worden er meer PV opgesteld
er is mogelijk een strafbare bedreiging - daar ook aangifte van doen
er zijn mogelijk ook slagen gevallen ...zelfde handeling

U krijgt bij elke aangifte een attest klachtneerlegging - lees dat eens daar staat zeer nuttige info op.

Uw vriendin laat zich nu registreren als slachtoffer bij het parket

Ze vraagt een bundeling van de feiten

Ze gaat eens praten met de dienst slachtofferzorg die in de politiezone aanwezig is - indien ge niets vindt neem eens contact op met deze dienst bij de politie van vb een grote stad ( Gent - Antwerpen) - kijk op hun websites en vraag daar wat info.

Al deze PV vallen onder intra-familiaal geweld - en zijn voor de politie nationaal een 'hot' item.
Wanneer u niet goed geholpen wordt in uw zone maar eens een afspraak met de verantwoordelijke commissaris.
Roepen en tieren zal niet helpen een goed onderbouwd dossier echter wel.

PS heeft die ex-bezoekrecht --- laat dan een neutrale ruimte in het vonnis zetten zodat hij zeker niet meer aan de deur kan komen.

Reclame

semper fi
Topic Starter
Berichten: 4

#4 , 23 apr 2009 19:33

Spijtig genoeg zit er niets anders op dan telkens weer een klacht in te dienen en melding te laten maken van elke fysieke bedreiging en/of deze via telefoon, mail, post of sms.

Passeer eens opnieuw bij het vredegerecht (griffie) en wijs op het escalerend karakter van de bedreigingen. Normaal gezien lijkt me dat je hoogdringendheid voor de behandeling van je zaak kan inroepen.

Zit er een advocaat op deze zaak?

Wat je ook altijd kan doen is alle informatie ( pv's, nrs meldingen, copieën brieven, sms, mails, etc, etc,) in één dossier verzamelen en hiervan een copie overmaken aan de onderzoeksrechter in jullie regio. Wel vriendelijk in blijven naturlijk. ( niet afkomen dat je het recht in eigen handen gaat nemen, dreigen enz, Wel duidelijk stellen dat jullie ten einde raad zijn en dat je vreest dat de expartner van je vriendin één dezer dagen volledig door het lint zal gaan.)
beste,
u gaf mij de raad eens een afspraak te maken bij de griffi en dergelijke.
hoe kom ik bij deze terecht en kan ik zo maar bij deze komen aankloppen??
via een afspraak,waar,bij wie??

semper fi, mvg

Franciscus
Berichten: 38739

#5 , 24 apr 2009 15:38

In elk kanton is er een vredegerecht - stap eens binnen bij het ocmw - gemeente of neem een telefoonboek of zoek op via je pc in 1207 of gouden gids

De vrederechter is bevoegd om maatregelen te nemen - hoe dit juist gaat kan je vragen op de griffie en deze zullen je allen inlichtingen geven

Je stelt het ganse verhaal op papier - en dan zal je de tegenpartij in (verzoening ) laten oproepen.
Voorzie ineens dat bij niet verschijnen de verderechter toch een beslissing ( maatregelem) kan treffen.
Je hoeft daarvoor geen advocaat te nemen

Burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter is een zware procedure die zo wie zo een borgsom vereist. Tevens als je dan deskundige wil laten optreden zal je die zelf moeten betalen.

Het parket doet opsporingsonderzoeken. Zeker in intrafamiliaal geweld is er een dossieropbouw - nodige info al gegeven ...attest van klachtneerlegging en slachtofferregistratie.

Indien dit niet zou werken - kan je nog alrijd naar een OR stappen.
Het onderzoek wordt geleid door een parketmagistraat ( procureur) die de politie of andere gespecialiseerde diensten opdrachten geeft - ook opdrachten op vraag van de slachtoffers

j.demoor
Berichten: 10360

#6 , 25 apr 2009 11:11

“Art.442bis.Hij die een persoon heeft belaagd terwijl hij wist of had moeten weten dat hij door zijn gedrag de rust van die bewuste persoon ernstig zou verstoren, wordt gestraft met gevangenisstraf van vijftien dagen tot twee jaar en met geldboete van vijftig frank tot driehonderd frank of met een van die straffen alleen. Tegen het in dit artikel bedoelde misdrijf kan alleen vervolging worden ingesteld op een klacht van de persoon die beweert te worden belaagd.”(Strafwetboek 8 juni 1867)

Belaging is dus een wanbedrijf en ‘heeft belaagd’ = heeft gestalkt. .

1. “Art.64.De klachten die aan de procureur des Konings zijn gericht,kunnen door hem samen met zijn vordering aan de onderzoeksrechter worden doorgegeven...“(Sv.=Wetboek van Strafvordering).

U kan dus klacht neerleggen bij de procureur,schriftelijk rechtstreeks of mondeling via de politie.

”Art.28’5(vgl.art.57).§1.Behoudens de wettelijke uitzonderingen is het opsporingsonderzoek geheim...§2...delen de procureur des Konings en elke politiedienst die een persoon ondervragen,deze persoon mee dat hij kosteloos een kopie van het proces-verbaal van zijn verhoor kan krijgen(vraag dan zulke kopie,zo mogelijk met 'Notitienummer van het Parket')......Art.47’2...4.Aan het einde van zijn verhoor geeft men de ondervraagde persoon het proces-verbaal van zijn verhoor te lezen(lees dan zorgvuldig en doe zo nodig verbeteren)...”(Sv.)

2. ”Art.5bis.§1.De hoedanigheid van benadeelde persoon verkrijgt degene die verklaart schade te hebben geleden veroorzaakt door een misdrijf.§2.De verklaring wordt gedaan in persoon of door een advocaat...De verklaring,waarvan akte wordt opgesteld die bij het dossier wordt gevoegd,wordt afgelegd op het secretariaat van het openbaar ministerie.§3.De benadeelde persoon heeft het recht bijgestaan of vertegenwoordigd te worden door een advocaat. Hij mag ieder document dat hij nuttig acht doen toevoegen aan het dossier.Hij wordt op de hoogte gebracht van de seponering en de reden daarvan,het instellen van een gerechtelijk onderzoek en de bepaling van een rechtsdag voor het onderzoeks- en vonnisgerecht.”(V.T.Sv.=Voorafgaande Titel Wetboek Strafvordering)

3. INDIEN de procureur strafvordering instelt: ”Art.4.Onverminderd het recht om de zaak bij de burgerlijke rechter aanhangig te maken,kan eenieder die door het strafbaar feit schade heeft geleden,nadien door middel van een ter griffie ingediend verzoekschrift...kosteloos verkrijgen dat het in het vorig lid bedoelde strafgerecht uitspraak doet over de burgerlijke belangen...“(V.T.Sv.)

4. INDIEN de procureur geen strafvordering instelt : "Art.63.Hij die beweert door een...wanbedrijf te zijn benadeeld,kan daarover bij de bevoegde onderzoeksrechter klacht doen en zich burgerlijk partij stellen..."(Sv.).

‘De onderzoeksrechter bij wie een benadeelde zich aanmeldt kan de zaak zelf niet naast zich neerleggen of zonder gevolg klasseren,of zelf een beslissing nemen aangaande zijn onderzoeksverplichting‘(Cass. 20 maart 1882,Pas. 1883,I,28).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Franciscus
Berichten: 38739

#7 , 25 apr 2009 15:33

nog enkele details

Gezien een aantal wijzigingen in procedure is er bij PV's opgesteld door de politie geen Notitienummer meer in strafzake.
Het is in feite het orgineel aanvankelijk PV nr dat dienst doet als dossiernr
dus als je dat hebt kan je zo wie zo verder.

lees aandachtig je attest van klachtneerlegging daarin staat de procedure van registratie slachtoffer in en hoe je moet registreren.
Daar heb je nog geen advocaat voor nodig
je kan zelf vragen stellen en vragen bepaalde opsporingshandelingen te doen - pas als men niet wil zou ik een advokaat inschakelen.
(opgelet zonder rekening te houden met deze zaak op zich)

Het PV dat u meekrijgt is een COPIE - geen afschrift en ook niet ondertekend - en heeft gene enkel juridische waarde - van uw verhoor
u krijgt van de politie GEEN copie van het PV mee. U hebt in deze fase van de opsporing enkel recht op een copie van uw proces verbaal van verhoor. Dus niet de ambtsverrichtingen van de politie of het verhoor van de tegenpartij. Uw advocaat kan dat later opvragen - die weet wel wanneer en hoe dat moet.
(behoudens de type PV waar dat wel in voorzien is en bij wet opgelegd) vb verkeer ( afschrift overtreder)

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”