Huwelijk met een illegaal

Ellixhirion
Berichten: 39
Juridisch actief: Nee

Re: Huwelijk met een illegaal

#16 , 9 maand 2 weken geleden (04 apr 2018 10:43)

1: Geen enkel, vanaf het moment dat u scheid is de verblijfgunning dat hij had met reden tot gezin gebroken, natuurlijk heeft hij wel 30 tot 90 dagen tijd om zjn huidige situatie in orde te brengen (als het kan) maar dit is uw probleem niet meer.
Dit is niet correct. Grofweg kan je stellen dat dit 5 jaar is, maar er zijn een aantal randvoorwaarden die vervuld moeten zijn. Meer info kan je hier vinden: http://www.agii.be/thema/je-bent-famili ... echtgenoot
2: dit is wat het koppel bepaald op de huwelijksakte. Men kan standaard akkoord gaan met deze die word bepaald door de Belgische wet, kortom alles 50/50 of men stelt deze zelf samen, waar men dan regels zoals hierboven kan bepalen. Eerlijk gezegd als dit het soort regels zijn die erin komen te stzaan is dit geen goed teken.
Heb je hier een rechtsgrond voor? Ik kan me moeilijk voorstellen dat een huwelijkscontract de rechtstaat kan vervangen in dergelijke zaken. Enkel de bevoegde minister of DVZ kan een duurzaam verblijfsrecht intrekken.
"Duurzaam verblijfsrecht na 5 jaar voor gezinshereniging met Belgische echtgenoot", we hebben het hierover na 5 jaar en dus na de procedure van de gezinshereniging, dan word de F kaart vervangen en heeft de persoon recht op de Belgische identiteit.
In 5 jaar kan er veel gebeuren, zoals een scheiding. Het "gezin" is dus gebroken en dus telt de verblijfsvergunning voor "gezinshereniging" niet meer vanaf de rechter de scheiding heeft uitgesproken.
De F-kaart is 5 jaar geldig, maar wil niet zeggen dat het daarom niet verbroken kan worden...

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”