Ex dreigt met afnemen kinderen.

Michielsen
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Ex dreigt met afnemen kinderen.

#1 , 01 nov 2016 01:33

Beste,

vandaag heb ik de knoop doorgehakt dat het na 6 jaar niet verder kon tussen mij en mijn vriend.
Ik vertelde hem dat ik bij hem weg zou gaan en bij mijn ouders wonen (het appartement waar we nu in wonen is van hem).
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want ik heb namelijk 2 schatten van kinderen (2j en 6m).
Mijn ex vriend is meteen naar zijn advocaat gestapt om info te krijgen over dit alles en toen hij thuis kwam begon hij te dreigen met het afnemen van mijn kinderen via de rechtbank. Hij zei dat zijn advocaat hem had gezegd dat de rechter vaak maar 1 ouder aanduid en aangezien hij veel meer geld heeft dan mij heb ik bang dat hij gelijk gaat krijgen.
Ikzelf heb geen advocaat want ondanks dat hij de grootste kostwinner was alle rekeningen altijd gedeeld zijn.
Hierdoor kon hij dus wel sparen en ik niet.

Ik heb heel wat verhalen gelezen en krijg steeds tegengestelde info en begin zowat door te slaan van alle info die ik lees.
Zoieso ga ik naar een gratis adviesgesprek aanvragen, maar dat neemt niet weg dat ik op dit moment heel bang ben om mijn kinderen te verliezen.

Zou iemand me al iets van info kunnen geven?
Het is lastig om mensen te bereiken en contacteren met allerheiligen en allerzielen.

Wat extra info:
- We hebben al meer dan een jaar ruzie en het 2de kindje was niet gepland. Ik wilde het kindje (met veel pijn in het hart) laten weghalen aangezien we toen we de zwangerschap ontdekten we zware ruzies hadden.
- Mijn ex beweert dat hij opnames heeft van mij van de moment dat ik kwaad ben op mijn dochter, dit omdat ze iets had gedaan wat niet mocht. En beweert ook dat de rechter hierdoor voor hem zal kiezen.
- Ik heb ook een paard waar ik mijn dochter af en toe, onder toezicht, opzet. Hiervan heeft hij foto's en ook dit wil hij gebruiken als bewijs bij de rechter.

Alvast bedankt aan iedereen die mij iets van info kan bezorgen.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8991

#2 , 01 nov 2016 08:54

dit zijn kwaaie dreigementen. een rechter neemt geen kinderen af. Tenzij er snoeiharde bewijzen zijn dat u kinderen verwaarloost, mishandelt of psychologisch terroriseert. Ik denk niet dat dit het geval is. (een kindje op een paard zetten onder begeleiding is géén bewijs van mishandeling, eens kwaad worden op een kind ook niet; bovendien aanvaardt een rechter zomaar geen videomateriaal op een mogelijke rechtzaak.) Een eerste belangrijke punt: als er niet meer rustig te praten valt: stuurt u een vriendelijke en besliste mail naar uw partner dat u als goede ouders samen wil werken in het belang van de kinderen. Verwijs naar de huidige wetgeving die stelt dat, ongeacht de verblijfsregeling van kinderen, beide ouders samen instaan voor de opvoeding van de kinderen. en dat beide ouders (in de huidige wetgeving) het recht én de plicht hebben tegenover hun kinderen een relationele band op te bouwen en te onderhouden met hen. Dat je voorlopig een afspraak wil maken over de verblijfsregeling van de kinderen in afwachting van een afspraak op paier. Stel voor dat de kinderen om de week (of volgens een wisselbeurt naar afspraak) 50/50% beurtelings bij elke ouder verblijven. Dat is standaard de wettelijke verblijfsregeling. Vraag hem wat hij graag zelf wenst en stel voor dat je beiden samenzit met een bemiddelaar om tot een evenwichtige regling voor beiden te komen en vast te leggen in afwachting van een officiele regeling op papier. Laat u niet meeslepen in ruzies en laat u niet uitlokken door dreigementen. De vader is op dit ogenblik boos en hoort alleen bepaalde details die hij uitvergroot. Zijn advocaat heeft wellicht de zaken niet zo zwartwit voorgesteld.

Michielsen
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 01 nov 2016 19:35

Bedankt voor je reactie!

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”