Huwelijk voor de Moskee en huwelijk voor de wet

Mariette
Berichten: 2507

Re: Huwelijk voor de Moskee en huwelijk voor de wet

#16 , 09 jul 2013 18:44

Het huwelijk in islam : ZIE http://www.abubakker.nl/0208.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Het huwelijk (nikah) neemt een belangrijk plaats in de samenleving en de religie in. Op iedere volwassen moslim(a) rust in principe de plicht om te trouwen. Het huwelijk wordt als een schild tegen ongeoorloofde relaties beschouwd. Het moet op liefde en begrip voor elkaar gebaseerd zijn en het is de beste voorwaarde voor de opvoeding van geestelijk gezonde kinderen. Seks binnen het huwelijk wordt als liefdadigheid gezien, seks buiten het huwelijk is verboden.
Voor een moslim kan sex ENKEL na het huwelijk. Dus niet nadat er een eventuele huwelijksbelofte werd afgesproken. Een "islamitische verloving" zoals Eylis het zou willen noemen (iets waar ik nog nooit van gehoord heb, tenzij je een mogelijke huwelijksbelofte wil bedoelen), kan dus nooit recht geven op sex, vermits sex enkel na het huwelijk kan uitgevoerd worden.

Moslims die eerst "voor de imam" wensen te huwen alvorens het bed te delen weten dat Nikah dus een HUWELIJK betreft.
Een religieus huwelijk mag niet worden afgesloten voordat het burgerlijke huwelijk heeft plaatsgevonden. (zie grondwet: er staat geen beperking op het soort van religie, noch of het huwelijk al dan niet werd geregistreerd. Het mag niet volgens de grondwet. punt)


Wat poster meent te kunnen doen is een vorm van bigamie : hij is nog steeds gehuwd (en wenst gehuwd te blijven) met zijn eerste vrouw, maar wil eventueel graag islamitisch huwen met een tweede vrouw. Een islamitisch huwelijk veronderstelt ook dat er een bruidsschat wordt betaald, dat de man moslim is (nou ja, zie quote hieronder) , en dat de man instaat voor het onderhoud van zijn echtgenote(s).
Meestal wordt aangenomen dat een moslimvrouw alleen met een moslimman mag trouwen, terwijl een moslimman wel een joodse of christelijke vrouw mag trouwen. De Qor'aan zegt hierover echter niets. Vers 2:221 bevat uitsluitend een verbod voor zowel moslimmannen als -vrouwen om met iemand van de veelgodenaanbidders te trouwen, waarmee de toen vijandige Mekkaanse stammen werden bedoeld. Wanneer een getrouwde vrouw moslim wordt, wordt haar dan ook vaak geadviseerd van haar (niet-moslim)man te scheiden, wat haar keuze voor de islam echter aanzienlijk zwaarder maakt. Mede hierom vinden progressieve geleerden dat een dergelijk verbod niet meer van deze tijd is, zolang de man zijn vrouw tenminste niets in de weg legt om haar religie in praktijk te brengen. De vaak gehoorde verplichting voor een meisje om moslim te worden voordat zij met een moslimjongen kan trouwen is nergens op gebaseerd.


Alleen mag dit huwelijk dus niet worden afgesloten alvorens het burgerlijk huwelijk heeft plaatsgevonden en kan er geen burgerlijk huwelijk plaatsvinden alvorens TS gescheiden is.

En natuurlijk heeft een islamitisch huwelijk of een katholiek huwelijk of een hindoe huwelijk totaal geen enkele juridische waarde, maar als het wel mag dan moet men de wet aanpassen. En dus zou een katholiek huwelijk (evenmin enige juridische waarde) dan ook moeten kunnen zonder burgerlijk huwelijk. Maar blijkbaar zijn ze niet van plan dit in voege te brengen.

Reclame

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”