Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Rodger
Topic Starter
Berichten: 5

Euthanasie en onkosten begrafenis

#1 , 7 jaar 11 maand geleden (27 feb 2010 18:33)

Ik heb een zuster die in een rusthuis vertoefd, ze is ongehuwd maar gescheiden en gedeeltelijk invalide daar ze haar rechter been ontbreekt.
Op een gegeven ogenblik vraagt ze aan mij om een handtekening te zetten onder de papieren van de gemeente voor vrijwillige euthanasie dat voor het geval ze zelf niet meer kan beslissen als het zover is....?
Kan het zijn als ik teken dat na haar overlijden ik moet opdraaien voor de kosten van de begrafenis? Is dat een slimme streek van het OCMW ?
Ze heeft geen begrafenisverzekering of dergelijke.
Dank voor jullie info,
Roger de Laet


artemis
Berichten: 2793

#2 , 7 jaar 11 maand geleden (27 feb 2010 19:04)

Een wilsverklaring wordt opgesteld in aanwezigheid van twee meerderjarige getuigen. Minstens een van de twee getuigen mag geen materieel belang hebben bij het overlijden.

Dit staat volledig los van 'wie moet opdraaien voor de kosten van de begrafenis'. Het ene heeft niets met het andere te maken.

Voor meer info zie
http://www.h-vv.be/Wilsverklaring-Euthanasie

Terug naar “Euthanasie”