inschrijven kind op twee scholen vechtscheiding

anneliesmoon
Topic Starter
Berichten: 23

inschrijven kind op twee scholen vechtscheiding

#1 , 5 maand 2 weken geleden (07 feb 2019 00:36)

Dag beste

ik heb twee kinderen van 10 en 11 die al jaren 80 % van de tijd bij mij wonen. De vader is verhuisd naar andere kant vh land.
Nu gaat de oudste bijna naar een middelbare school. Ze geeft heel duideijk aan (aan mij, aan clb en leerkrachten) dat ze in mijn stad naar school wil gaan en heeft een school gekozen.
Nu kreeg ik een mail van de vader dar hij haar snel gaat inschrijven op een school bij hem zodat het algemeen systeem een inschrijving hier blokkeert. Wat kan ik nu doen?
Ik heb al schriftelijk laten weten dat ik iniet akkoord ga.
In ons ouderschapscontract (gehomologeerd) staat ook dat we haar keuze volgen.

ik maak me zorgen. en mijn dochter nog meer. hij zet zoveel druk op haar!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Nevea2
Berichten: 43
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 maand 2 weken geleden (07 feb 2019 16:17)

Ik denk dat je de school best contacteert waar je dochter naar school wil gaan en ze daar vanaf wanneer het kan inschrijft. Je ex kan proberen jullie dochter bij een school in zijn buurt in te schrijven. Maar dit gaat niet veel uithalen, als ze daar niet naar school gaat gaan. Ze woont ook bij u. Dus veel geloofwaardigheid heeft hij ook niet. Als er duidelijk beschreven staat dat jullie de keuze van jullie dochter volgen, is er normaal geen discussie mogelijk he! Als je dochter haar schoolkeuze heeft aangegeven, moet je ex dit accepteren. Maar het natuurlijk niet alrijd ecen makkelijk.

anneliesmoon
Topic Starter
Berichten: 23

#3 , 5 maand 2 weken geleden (07 feb 2019 17:59)

Dankuwel. Ja ik ben er volop mee bezig. Ik ben bang aangezien de inschrijvingen bij hem eerder zijn dat het systeem mijn inschrijving blokkeert bij de school waar ze wil gaan!

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”