Scheiding van goederen

Darliiing
Topic Starter
Berichten: 37
Juridisch actief: Nee

Scheiding van goederen

#1 , 5 maand 1 week geleden (07 jan 2019 15:20)

Beste,

Een vriendin van mij zit momenteel in een scheiding. Ze was getrouwd met een huwelijkscontract en in scheiding van goederen.

Nu probeert haar expartner om haar hondjes op te eisen. Echter zijn deze volledig van mijn vriendin, ze staan op haar naam en haar adres ingeschreven. 1 van de hondjes had ze al voor ze een relatie begon met deze persoon, de andere 2 heeft ze tijdens het huwelijk ZELF aangekocht. Daar is bewijs van, maar de vraag is nu: kan hij dit maken om te proberen de hondjes op te eisen? :/

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
asperger
Berichten: 6274
Juridisch actief: Nee
Locatie: Lier

#2 , 5 maand 1 week geleden (07 jan 2019 15:23)

Normaal gezien zal dat niet lukken wegens persoonlijke eigendom.
"Politici verkiezen echter liever de bedenkelijke heldenstatus van betweter te belichamen tegenover die van de minus habens." (Victor Dauginet in "Het belaste land", pagina 72)

Poene
Berichten: 484
Juridisch actief: Ja
Locatie: Kandidaat-notaris

#3 , 5 maand 1 week geleden (08 jan 2019 23:40)

Als ze het bewijs kan leveren dat de hondjes inderdaad van voor het huwelijk dateren of dat ze de hondjes met eigen gelden heeft gekocht vanaf haar bankrekening zullen de hondjes van haar alleen zijn. Het gaat dus over een bewijsproblematiek.

Bij gebrek aan bewijs zullen de hondjes beschouwd worden als in onverdeeldheid, elk de helft.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”