Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Zina_vdh
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Erfenis

#1 , 2 weken 3 dagen geleden (02 nov 2018 17:28)

Beste,

Mijn man en ik zijn enkele maanden geleden uit elkaar gegaan.
De echtelijke woonst is verkocht en er is onenigheid over de verdeling van de overschot van het geld na aftrek van de hypotheek.
Enkele jaren geleden heeft mijn ex-man een erfenis ontvangen van zijn grootmoeder. Deze erfenis bestond uit een woning die wij verkocht hebben en dit geld is beland op een gemeenschappelijke rekening. We zijn getrouwd onder het wettelijk stelsel zonder huwelijkscontract.
Dit geld is ondertussen op.
We hebben heel veel geld geïnvesteerd in zijn zelfstandige zaak om de lopende kosten te kunnen blijven betalen nadat mijn man ziek geworden is en gedurende een heel jaar niet heeft kunnen werken. Daarna is hij niet echt meer in gang geschoten en hebben wij de zaak blijven aanvullen met dat geld zodat er geen schulden op de zaak zouden komen.
De rest van het geld is opgedaan aan reizen en extra foliekes van mijn man.
Nu eist hij die som terug op van mij als zijnde hetgeen waar hij recht op heeft. Klopt dit? Kan hij dat zomaar terug opeisen?

Thomas Morus
Berichten: 1525
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 2 weken 3 dagen geleden (02 nov 2018 17:47)

Ja als hij kan aantonen dat het voor gemeenschappelijke uitgaven heeft gediend. Het was zijn persoonlijk geld.
Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.
Verschil trolleybus en politicus: een trolleybus stopt als ze de draad kwijt is.

wanton
Berichten: 8795
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#3 , 2 weken 2 dagen geleden (03 nov 2018 18:15)

Opgelet : eigen gelden geïnvesteerd in een eigen zaak. Zo iets laat je best over aan een specialist. Ik spreek er me niet direct zo over uit. Bovendien werd ook geld gebruikt voor 'persoonlijke zaken'. Als hij vb. een dure auto van 100.000 € zou willen kopen ipv één van 25.000 €, dat kan hij , maar met eigen geld. Dus ergens kan hij dat bedrag ten persoonlijke titel al hebben opgedaan.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”