Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Da-MILNER
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Allimentatie

#1 , 2 weken 5 dagen geleden (29 okt 2018 19:49)

Sinds januari 2017 heb ik een vonnis.
Kinderen officieel gedomicilieerd, dus volledig fiscaal ten laste, moeder krijgt bezoekregeling van 3/4 zondagen in een maand.
Allimentatie voor 4 kinderen €200 jaarlijks indexeerbaar. Nu is het zo dat moeder sinds 3/12/2017 niet meer komt voor de kinderen. Zonder iets te laten weten.
Nu is mijn vraag of ik naar de famillierechtbank kan stappen om verhoging van de allimentatie kan vragen of niet?
Moeder kijkt niet om naar haar kinderen en vaak betaald ze ook niet en gaat het via de GDW.
Iemand enige ervaringen hiermee?

eylis
Berichten: 7217

#2 , 2 weken 4 dagen geleden (30 okt 2018 08:59)

U kan terecht herziening vragen voor de alimentatie én de omgangsregeling. (de term bezoekrecht is niet correct) via de familierechtbank. en dat zal waarschijnlijk ook goedgekeurd worden. Wel zou u best bij de politie telkens de andere ouder de kinderen niet ophaalt een melding neerleggen. Zodat er officieel bewijs is dat de ouder geen gebruik maakt van haar omgangsrecht.

B.Debuck
Berichten: 93
Juridisch actief: Nee

#3 , 2 weken 4 dagen geleden (30 okt 2018 09:09)

Beste,

Een eerste stap is om in de eerste plaats bewijs te verkrijgen van het niet afhalen van de kinderen. Daar dit geen strafbaar feit is, kan de politie hier geen pv van opmaken. Wel kunnen ze de melding noteren. Bel ze steeds op een kwartier/halfuurtje later dan het afgesproken moment van afhaling met de melding dat uw ex-partner de kinderen niet heeft opgehaald. Na verloop van tijd heeft u een mooie historiek waarmee u naar de familierechtbank kunt trekken om meer alimentatie te eisen.
Altijd een aanrader is om eens langs te gaan bij uw korpschef.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”