Extra kosten allimentatie

CC1980
Topic Starter
Berichten: 4

Extra kosten allimentatie

#1 , 28 okt 2018 18:37

Op 7/10 ontving ik van mijn ex-partner dat hij voor onze 17-jarige zoon een jaarabonnement heeft afgesloten bij de fitness. Dit was een verjaardagscadeau.
Na een discussie over de extra kosten die ik om de 3 maanden inbreng heeft hij besloten dat zijn verjaardagscadeau geen cadeau meer is.
Het afrekenen van de kosten brengt elke keer een hoop spanning met zich mee. MIjn ex-partner beschuldigt mij van valse facturen hoewel hij steeds de nodige stavingsstukken ontvangt. Of hij vergeet te betalen, of het is de schuld van de bank... Ik moet elke drie maanden minstens 2 herinneringen sturen...

Doordat hij boos is dat hij deze maand opnieuw extra kosten moest betalen wil hij nu zijn verjaardagscadeau inbrengen onder de kost sport en ontspanning en vraagt mij de helft te betalen.

In 2015 werd in ons vonnis afspraken vastgelegd. Ik mag tot 300 euro per jaar inbrengen voor voetbal. Mijn ex-partner voor het zeilen. Verder werd afgesproken dat de ouder die nog een extra hobby of sport wou aanbieden die op eigen kost deed. Hetgeen die fitness dan ook is.

Ik ben van mening dat er geen overleg is geweest over de extra sport die mijn ex-partner wil inbrengen. Ik vraag me af waar het fatsoen eindigt wanneer we elkaar de helft van verjaardagscadeau's gaan aanrekenen...

Ik vroeg me af of mijn ex-partner wanneer ik dit weiger te betalen een expeditie van het vonnis kan vragen bij de deurwaarder. Zo ja, draai ik dan op voor deze kosten?
Omdat elke 3 maanden wel problemen ontstaan wanneer ik kosten moet afrekenen vroeg ik me af of ik het afrekenen ook via een advocaat kan doen. En wat zou mij dit dan kosten? Volgens mij zou mijn ex-partner dan minder problemen en discussie veroorzaken. Of zijn er andere diensten die dit kunnen aanbieden zonder dat het mij veel kost.
En stel dat hij een expeditie van het vonnis zou bestellen, hoe kan ik dan aan de deurwaarder aantonen dat dit niet terecht is?

Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben geweest in mijn formuleringen en hoop op goed advies!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Jabbe
Berichten: 586

#2 , 29 okt 2018 17:56

U schrijft zelf dat uw ex (per brief, sms, of ander aantoonbaar bewijs?) aangeeft dat het om een verjaardagscadeau ging. Als het om een jaarlijks vernieuwbaar abonnement is dat u beiden onderschrijft dan kan uw ex als onderhoudsplichtige ouder dit inbrengen als buitengewone kost. Als dat echter eenzijdig werd aangebracht, is volgens mij een kost voor uw ex en niet voor u.
Een advocaat inhuren kost ook geld dat u niet kan recupereren bij uw ex.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”