Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
lob89
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Welke rechten heeft de vader?

#1 , 3 weken 1 dag geleden (28 okt 2018 15:59)

Hallo,

Ik heb de NL nationaliteit en ben getrouwd in Belgie met een Albanees (verblijf geldig 5 jaar). Als ik terug ga wonen in Nederland en onze baby word daar geboren, mag dit? Welke rechten heeft de vader? Mag hij het kind 'terugroepen' naar Belgie? Wordt dit gezien als een ontvoering door de moeder, ook als de baby in Nederland geboren wordt?

eylis
Berichten: 7221

#2 , 3 weken 1 dag geleden (28 okt 2018 16:40)

De vader heeft net als u het recht en de plicht voor zijn kind te zorgen, het op te voeden en er een ouder-kindband mee kunnen opbouwen en onderhouden. Als u zonder afspraken te maken vooraf over hoe die rechten en plichten vergergezet kunnen worden bij een scheiding, zomaar verhuist naar Nederland en alzo de vader belet zijn rechten en plichten mbt zijn kind hier te kunnen uitvoeren, bent u strafbaar.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”