Niet naleven EOT

Sofie08062011
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

Niet naleven EOT

#1 , 8 maand 1 week geleden (07 okt 2018 16:26)

Hallo,
Wij hebben een vraagje. Mijn partner is 4 jaar geleden gescheiden met een EOT. Daarin staat duidelijk vermeld dat er een kindrekening moest geopend worden. Als die rekening ontoereikend is moet er bij helften worden bijgelegd. Alle gelden van de kinderen moesten op die rekening worden gezet, kindergeld en allimentatie. Ze moest alle uitgaven bijhouden. Aangezien ze samen een dochter hebben met mentale beperking kreeg zij 1100 euro per maand nu is dit 1500 euro. Bij het opvragen van die kindrekening begonnen de problemen. Nu weten we dat ze nooit een kindrekening gebruikt geeft. Zelf de rekeningnummer op de EOT was niet van haar maar haar huidige partner. Alle centjes zijn dus verdwenen. We weten ook dat er geen spaarboek voor de dochter is. Ze had geen bijzondere kosten voor dat meisje. Zelf de spaarboek van de zoon werd geplunderd. Nu spelen ze het hard en ziet mijn partner zijn kinderen niet meer. De zaak komt wel nog voor de rechtbank. Graag advies.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Sofie08062011
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#2 , 8 maand 1 week geleden (07 okt 2018 17:42)

De EOT werd ook gehomologeerd bij de rechtbank. Dus ze moest zich houden aan die afspraken.

Franciscus
Berichten: 32635

#3 , 8 maand 1 week geleden (07 okt 2018 18:42)

Tijd om terug naar de rechtbank te gaan.
Begin best met een AS (aangetekend schrijven) waarin u beiden samen een kinderrekening opent zodat beide ouders zicht hebben op inkomen en uitgaven.
Het geven van een rekening nummer van een derde bij de rechtbank is al een begin van oplichting en dus mogelijk strafbaar.
Wettelijk kan u eisen dat de rekening wordt opgevraagd om zo vanaf begin te controleren waar het gekd voor dochter naar toe gegaan is.
Betaald dus niet meer maar stort het geld op een rekening op naam van dochter en betaal daarmee bij voorlegging van de originele factuur waarvan u dan de helft betaald via die rekening.

Mogelijk best een advocaat onder de arm nemen gezien het delicate van deze operatie.

Reclame

Sofie08062011
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#4 , 8 maand 1 week geleden (07 okt 2018 20:58)

Inderdaad hoog tijd. Onze advocaat eist een schadevergoeding van 50 euro per dag dat ze de kindrekening niet kan voorleggen. Ondertussen weten we via haar advocaat dat er nooit een kindrekening gebruikt is. Benieuwd hoe de rechter daarover zal oordelen. Ook hebben we ontdekt dat de spaarboek van haar zoon is afgehaald. Ze vroeg de bewindvoering van haar dochter eerst zonder de papa maar de vrederechter stelde de papa aan als vertrouwenspersoon. Beginverslag telaat ingediend en inkomsten niet correct. Nul euro spaargeld voor de dochter. Zit allemaal nu bij de griffie voor de familierechter. Die zal vrijdag oordelen. Leuk is dit niet.

Terug naar “Echtscheiding”