Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
kristaw
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Achterstallige alimentatie en loonbeslag

#1 , 4 maand 1 dag geleden (08 aug 2018 10:02)

Mijn partner kreeg een dagvaarding van zijn ex-partner over achterstallige alimentatie ten bedrage van 12.000€, dit over een looptijd van 5 jaar terug gaande tot 2013.
Mijn partner heeft steeds alimentatie betaald via zijn rekeningnummer of cash aan zijn ex, hiervan hebben we voldoende bewijzen aan de hand van bankafschriften en berichten tussen beide. Zijn ex verwittigde mijn partner jaarlijks dat de alimentatie omhoog ging, geen rekening houdend met de alimentatie index. Mijn partner heeft ter goeder trouw steeds deze bedragen betaald. In het OT dat werd opgesteld toen ze uiteen gingen staat er een begin bedrag van 150 € per kind per maand. (Nu eist ze 250€ per kind, per maand) Als we de index correct uitrekenen heeft mijn partner jaren teveel alimentatie betaald (+/-8.000 €) en klopt haar eis niet. Ook werkt zijn dochter al 2 jaar, en is hij hiervoor alimentatie blijven betalen. Deze bewijzen zijn ook bezorgd aan onze advocaat .
Sinds vorige maand is er loonbeslag op mijn partner zijn rekening en heeft hij dus geen inkomen. Aan de hand van de bewijzen die wij kunnen voorleggen heeft onze advocaat aan de advocaat van de tegenpartij een schrijven gestuurd waarin het loonbeslag onmiddellijk moet worden opgeheven. Echter op mijn partner zijn werk kunnen ze juridisch zijn loon pas vrijgeven met een deurwaarder exploot dat via de advocaat van de tegenpartij moet worden aangevraagd. Daar zijn ex haar advocaat weigert te betalen, wil haar advocaat geen verdere stappen ondernemen. Momenteel zijn we ten einde raad, we weten niet welke stappen we nog kunnen ondernemen en zitten nu wel in de financiële problemen (advocaat kosten, deurwaarder kosten,...) terwijl wij in ons recht zijn.

Jabbe
Berichten: 583

#2 , 3 maand 4 weken geleden (10 aug 2018 13:05)

Direct de beslagrechter vatten. Bij de tegenpartij zal u niets vrij krijgen. De ex kan enkel beslag laten leggen op de niet-betaalde bedragen zoals vastgelegd in de EOT. Ex kan niet zomaar meer gaan eisen want er is een EOT (is zoals een contractuele bepaling).
Als de EOT een bedrag vermeldt van 150 euro, dan kan dit enkel jaarlijks geïndexeerd worden; het is aan de onderhoudsplichtige om de index te berekenen en correct en op tijd te betalen.

Als dit achter de rug is, meteen eis tot terugbetaling van teveel gestorte bedragen opeisen, en gezien dochter al twee jaar werkt.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Echtscheiding”