Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
DoMa1965
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

weigering betalen allimentatie

#1 , 4 maand 1 week geleden (03 aug 2018 12:25)

Mijn ex woont sedert 2 jaar in de Filipijnen. Sedert begin dit jaar weigert hij de allimentatie te betalen. ( er is een vonnis van het hof van beroep) Er werd reeds klacht ingediend bij de politie wegens familieverlating maar dit werd door het parket geseponeerd. Momenteel kunnen we de kosten die nu verschuldigd zijn verhalen op een erfenis die hij tegoed heeft. Maar wat gebeurd er daarna met de allimentatie . 2 van de 3 kinderen zijn nog minderjarig en hebben nog heel wat studiejaren voor de boeg?

Jabbe
Berichten: 583

#2 , 4 maand 2 dagen geleden (10 aug 2018 12:50)

U kan zich best tot DAVOwenden.

Zij kunnen u voorschotten uitkeren en die bedragen trachten te recupereren bij uw ex, indien de Filippijnen zouden zijn aangesloten bij het Verdrag van New-York. (wellicht niet, maar aan DAVO om dit uit te zoeken)

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Echtscheiding”