Niet volgen van vonnis.

belleke41
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Niet volgen van vonnis.

#1 , 30 jul 2018 12:22

Een kind van 9 jaar, toegewezen aan de vader.
Gaat wekelijks naar moeder in het weekend. Moeder is nu al 1 jaar ziek.
Ligt in een revalidatiecentrum, kan niet meer spreken en lopen wegens ziekte. Weg halen van een tumor in het hoofd.

Het klikt al jaren niet met de stiefpapa hebben al meerdere pv's gedurende de voorbije jaren toen de mama nog goed was.

In vonnis staat zelfs dat de stiefpapa niet mag aanwezig zijn bij de wissel van het kind.
Kind wil niet meer gaan naar de stiefpapa.

Wij hebben dat nu een jaar toegestaan omwille dat de moeder niet in staat is om het kind op te halen en te brengen.

De grootouders gaan regelmatig op bezoek bij hun dochter.

Nu is de vraag het vonnis kunnen we al lang niet meer volgen.Door de ziekte van de mama.

Mogen we het kind in het weekend behouden bij de vader en wanneer de grootouders bezoek brengen haar laten meegaan naar haar mama?

Wat moeten wij doen?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8842

#2 , 30 jul 2018 12:49

Wat bedoelt u met PV's "omdat het niet goed klikt met de stiefpapa" zijn daar laakbare/strafbare feiten gebeurd?

belleke41
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 06 aug 2018 18:10

Tegenpartij probeert ons te te beschuldigen van dingen dat we niet gedaan hebben. bv. dat wij aan de school stonden als tegenpartij daar ook stond enz... alle pv's waren positief voor ons omdat we konden bewijzen dat het niet zo was. We hebben wel bij de rechtbank allerlei uitspraken en smjes van stiefpapa dat zeker niet positief zijn. Nu de moeder geen inpraak meer heeft bij het bezoek van het kind moet ze dan naar hem alleen nog gaan?

Reclame

Franciscus
Berichten: 38602

#4 , 06 aug 2018 21:30

Stiefvader in welke zin?
Kind is toegewezen aan vader - wat bedoelt u.
Er is co gezagsouderschap ...en daar staat stiefvader niet bij.
Er is verblijfsco-ouderschap met moeder dus in revalidatiecentrum ...
Of hoe moeten wij het begrijpen.

belleke41
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#5 , 08 aug 2018 19:52

Wij zouden graag weten of het kind nog naar de moeder moet als ze niet aanwezig is wegens ziekte. Ze kan het kind niet meer opvoeden.Kan niet spreken of stappen.

mjers
Berichten: 1788

#6 , 09 aug 2018 10:39

Wij zouden graag weten of het kind nog naar de moeder moet als ze niet aanwezig is wegens ziekte. Ze kan het kind niet meer opvoeden.Kan niet spreken of stappen.
Simpel gezegd... Ja.

jullie zijn geen rechter en het is namelijk niet aan jullie om te oordelen of de moeder al dan niet haar recht mag uitoefenen.

Indien zij niet meer in staat is om voor het kind te zorgen, wie zorgt dan voor het kind in het weekend?
Volgens wat ik begrijp is dit dan de stiefvader?

Als jullie dit willen verandert zien ga je nieuwe zaak voor de rechter moeten brengen.

Eliass
Berichten: 128
Juridisch actief: Nee

#7 , 09 aug 2018 11:09

TENZIJ er een formulering is opgenomen in het vonnis/de overeenkomst, wat nu toch al veelal het geval is.

Voorbeeld uit de praktijk: meneer en mevrouw gaan uit elkaar, meneer is een pak ouder dan mevrouw en is intussen slecht te been. Mevrouw wil niet dat meneer's eventuele nieuwe partner de kinderen gaat opvoeden omdat meneer dat niet kan, dus wordt opgenomen dat er een wederzijds respect dient te zijn voor de respectievelijke partner, maar dat de andere ouder altijd primeert in het opvoeden van de kinderen boven die respectievelijke partner.
Lees: als meneer uitvalt, primeert mevrouw als opvoeder boven de partner van meneer.

In elk geval, menselijkheid overheerst daarin naar mijn mening. Een kind wegtrekken van de moeder omdat ze in de ogen van de vader niet meer in staat is om op te voeden is dubbel straffen: je ontneemt het kind de moeder, en je ontneemt de moeder een wettelijk recht. Probeer tot een oplossing te komen in het belang van vooral kind, en in de tweede lijn de beide ouders.

eylis
Berichten: 8842

#8 , 09 aug 2018 12:19

Maar nu even practisch. Moeder is ziek en niet in staat het kind op te vangen. De grootouders (van moederskant neem ik aan, gaan af en toe op bezoek bij de moeder in het revalidatiecentrum In het vonnis staat uitdsrukkelijk dat de stiefvader niet aanwezig mag zijn bij de wissel van het kind tussen de beide ouders. Als er niet in het vonnis staat dat jullie het kind naar de moeder moeten brengen, is er toch niemand die het kind kan komen ophalen? De moeder moet de opdracht regelen (van het ophalen) van het kind binnen haar verblijfstijd. Dat kan en mag een ander persoon zijn. De verblijfstijd gaat wel degelijk over tijd tussen haar en haar kind. De stiefvader mag het volgens het vonnis niet doen. Als dit niet geregeld wordt, kunnen jullie enkel wachten op een opdracht van de moeder dat deze of gene persoon het kind zal ophalen. U verhindert de verblijfsregeling niet. De moeder is niet meer in staat om de verplichtingen mbt haar verblijfstijd te vervullen. Als de grootouders contact met u opnemen om het kind bij u af te halen, sta dat toe en spreek af of ze het kind zelf bij u terugbrengen of dat jullie haar terughalen naar u. Hiermee respecteert u het vonnis dat de stiefvader niet aanwezig mag zijn bij wissels. En dat vonnis moeten de grootouders ook respecteren. Het omgangsrecht is zo wél gerespecteerd. Ik zie niet goed wie hier nog een rechtszaak voor zal aanspannen. De moeder is ziek en zal blij zijn haar kind op regelmatige basis te zien zonder gedoe en geruzie. De stiefvader is geen betrokken partij. Die kan daar zelfs geen klacht voor neerleggen.

Terug naar “Echtscheiding”