Partner dreigt met ontzeggen ongeboren kind.

Etekz
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Partner dreigt met ontzeggen ongeboren kind.

#1 , 7 maand 2 weken geleden (07 jul 2018 06:40)

Hallo,

Na 2 jaar proberen voor een kind en een relatie met up en downs zijn we beiden in een inseminatie traject gestapt die na 3 maanden geslaagd was.

Nu is ze 3 maanden ver en hebben we nog steeds teveel ruzie en discussies waar bij mij blijkt dat bij beiden de relatie op is en we verstandig moeten zijn en co ouderschap moeten kunnen doen.

Bij haar is dit geen optie en laat ik haar vanuit haar beleving in de steek. Ze dreigt ermee komende week stappen te zetten om het kind op haar naam te nemen en mij alles te ontzeggen dat ik geen rechten of hoederecht heb.

Mijn vragen. Ik ben een werkend 30tiger die probleemloos zichzelf kan verzorgen en ook voor mijn kind kan zorgen. Kan zij dit zomaar en heb ik als vader ook rechten? Kan zij mij zomaar mijn kind ontzeggen voor de geboorte? Zijn er bepaalde stappen die ik kan nemen om dit veilig te stellen? We hebben samen een contract getekend voor inseminatie is dat niet bindend in zake de biologische ouders?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7402

#2 , 7 maand 2 weken geleden (07 jul 2018 09:07)

Ik ga er van uit dat u feitelijk of wettelijk samenwoont? Het kind is nog niet geboren, maar u heeft samen het medisch contract getekend voor KI met het doel samen een kind te krijgen. Dat volstaat om te bewijzen dat de intentie om een kind te krijgen van u beiden samen is. De beweringen van uw (ex) partner zijn gestoeld op een minieme kennis van de rechten en plichten omtrent het ouderschap. Laat haar vriendelijk en formeel weten dat ze zich informeert bij een objectief juridisch adviseur, mét de volledige informatie van jullie, situatie. Maw; mét de melding dat er wel degelijk een gezamelijk medisch contract voor het KI is afgesloten. Vertel haar dit mondeling en bevestig deze info ook nog eens per mail. Uw (ex)partner gaat er zomaar van uit dat uw wettelijk vaderschap geen feit is (gezien het KI, is en de baby nog niet geboren) maar dat zou in een rechtszaak wel eens helemaal anders kunnen uitdraaien. Als u een advocaat contacteert om de zaak te verdedigen (want dat ziet er wel naar uit dat ze dit zal doen) benadruk vooral dat u wenst dat van beiden de ouderlijke rechten en plichten worden gerespecteerd. Dus dat beide ouders in hun waarde worden gelaten (geen zwartmakerij of de vuile was van de beeindiging van de relatie erbij betrekken.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”