Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Lindacitrus
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Onderhoudsgeld

#1 , 5 maand 4 weken geleden (16 jun 2018 21:51)

Ik ontvang al 15 jaar geen onderhouds geld en mijn dochter is niet erkent door haar vader ik kan met hem via Facebook contact opnemen ik denk dat dit geen goed idee is via advokaat? Kan ik nog onderhouds gelden vragen en hoelang duurt deze procedure? Dank je wel

Fons54
Berichten: 261

#2 , 5 maand 3 weken geleden (17 jun 2018 11:22)

Is er een vonnis?
Achterstallen vervallen na 5 jaar.

eylis
Berichten: 7258

#3 , 5 maand 3 weken geleden (17 jun 2018 12:16)

zoals je schrijft: je kind is niet erkend is door de vader. Met andere woorden: hij staat niet op de geboorte-akte van je dochter als wettelijke vader; Dan kan je geen alimentatie eisen voor je dochter, omdat hij haar wettelijke vader niet is. Als hij vroeger wel onderhoudsgeld geschonken heeft, was dat waarschijnlijk puur vrijwillig. Als je wenst dat de vader wettelijk gedwongen wordt, zal je eerst de procedure van het vaderschap moeten opstarten voor de rechtbank...Dat duurt wel een tijd en kost geld (advocaat etc...) Weet ook dat als je de procedure voor het wettelijk vaderschap wint, de vader ook rechten heeft en kan opeisen: bijvoorbeeld: gedeeld ouderlijk gezag (samen beslissingen nemen mbt de opvoeding, opleiding en verzorging) gelijk gedeeld verblijf (als hij dat wenst) en als er gelijk gedeeld verblijf wordt toegekend, is het mogelijk dat hij minder tot geen onderhoudsgeld moet betalen, omdat hij dan zelf halftijds voor zijn dochter zorgt.Indien uwloon hoger ligt, kan het bij gelijk verdeeld verblijf zelfs zo zijn dat ujij kinderalimentatie aan hem moet betalen. Indien hij geen gelijk verdeeld verblijf eist, heeft hij minstens recht op regelmatige omgang of een andere verblijfsregeling.

Reclame

Fons54
Berichten: 261

#4 , 5 maand 3 weken geleden (17 jun 2018 12:48)

Na 15 jaar afwezigheid zal bilocatie zelden toegekend worden...tegen einde procedure zal het kind waarschijnlijk al meerderjarig zijn....

Franciscus
Berichten: 31936

#5 , 5 maand 3 weken geleden (18 jun 2018 13:33)

Ook de biologische vader kan onderhoudsgeld moeten betalen als u de zaak voor de rechtbank brengt.
Een van mijn medewerkers heeft dat voorgehad na een one-night stand van jaren ervoor - werd plots geconfronteerd met dagvaarding - verloren en verplicht DNA staal ook in beroep verloren en veroordeeld tot betalen van onderhoudsgeld.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Echtscheiding”