Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
marlen44
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

niet na leven vonnis jeugdrechtbank .

#1 , 6 maand 6 dagen geleden (17 apr 2018 18:57)

Sinds december 2017 zijn mijn kinderen niet meer welkom bij mijn ex. In het verleden heeft hij er alles aangedaan om co-ouderschap te krijgen . Dit ging een tijdje goed en het vonnis van de jeugdrechtbank werd na geleefd . Er werd een kindrekening geopend en ik storte het kindergeld erop plus, ik zelf als mijn ex €100 elke maand ( zoals in het vonnis stond ) Nu zijn de kinderen sinds december 2017 niet meer welkom omdat ze met zijn huidige vriendin niet meer overeenkomen blijkbaar . Hun kamers zijn reeds veranderd in een fitness ruimte en bureau ! De kinderen van zijn vriendin wonen er nog en zijn dus blijkbaar wel welkom ( ook co-ouderschap ) Sinds december heeft hij geen contact meer met zijn zoon en met zijn dochter beloofd hij steeds een etentje ( wat er nooit van komt . Hij stort maandelijks €300 allimentatie . Met dit bedrag moet ik mijn kinderen dag in dag uit onderhouden . Mijn zoon gaat naar de hogeschool ( 20 jaar ) en mijn dochter middelbaar ( 15 jaar )Ikzelf ben sinds maart werkloos . Nu mijn vraag , kan ik het vonnis terug laten herzien of eventueel een dwangsom aanvragen ? Een advocaat betalen zit er op het moment niet in wegens financiele problemen . Hopelijk kan ik hier raad vinden .
Alvast bedankt .

Franciscus
Berichten: 31923

#2 , 6 maand 6 dagen geleden (17 apr 2018 22:28)

Begin maar al met meldingen te doen bij politie dat hij de kinderen niet meer wil 'ontvangen' in zijn week of weekends.
Daarna terug naar de familierechtbank om vonnis te laten herzien.

marlen44
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#3 , 6 maand 4 dagen geleden (19 apr 2018 19:53)

Vandaag is hij de kinderen na 2 maand komen halen voor een etentje ! Maar ze moesten eerst de auto uitladen met spulletjes van hen die nog in zijn huis lagen ! ( kleding , fotokadertjes , tekening toen ze nog kind waren ) in feite elke herinnering van de kinderen moet uit zijn huis ! Dit meer weer geen enkel overleg met mij ! Dus morgen zal ik inderdaad een klacht neerleggen bij de politie . Alvast bedankt voor de info .

Reclame

Franciscus
Berichten: 31923

#4 , 6 maand 4 dagen geleden (19 apr 2018 20:01)

Melding ...aangifte kan alleen als hij niet meer betaald.(strafbaar)
Gezien uw financiële toestand ook gewijzigd is mogelijk ook aanpassing van alimentatie en of bijzondere kosten.
Mogelijk hebt u wel recht op een pro deo advocaat.

http://www.belgium.be/nl/justitie/slach ... nd/kosten/
http://balieantwerpen.be/?action=onderd ... s+bijstand
http://balieantwerpen.be/nl/pro-deo/eer ... s-bijstand

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Echtscheiding”