buitengewone kosten

Gebruiker40
Topic Starter

buitengewone kosten

#1 , 26 jan 2018 23:26

Mijn ex weigert telkenmale de buitengewone kosten te betalen voor onze kinderen.
Wat kan ik doen?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8840

#2 , 27 jan 2018 09:08

Als er niet staat in het EOT dat over buitengewone kosten vooraf gezamelijk beslist moet worden, moet er in het EOT specifiek en gedetaileerd staan wélke kosten de buitengewone kosten precies omvatten. En dan is dat bijvoorbeeld niet: "vrijetijdsbesteding" want dan kan u letterlijk elke activiteit waar u toe beslist voor de helft laten terugbetalen. zo werkt het dus niet. Ik vermoed dat u dus geen uitgebreide lijst van "buitengwone kosten" heeft bijgevoegd. Tja, dan moet u zich houden aan wat door rechters aanzien wordt als buitengewone kosten. En dat luidt als volgt: er zijn buitengewone kosten die ontegensprekelijk moeten gedeeld worden: bijvoorbeeld operatie en bijzondere medische hulp na een ongeval. Een bril bij zichtproblemen: maar dan kan de andere ouder zelf bepalen om maar de helft van een middenklasse montuur te betalen ipv een designermodel... De aankoop van een computer: dat mag de prijs van een middenklasse of zelfs gereviseerde tweedehands zijn. en wat voetbal betreft: als jullie zoon al bij basket en tennis zit en ook nog voetbalt: wel dan vraag je het akkoord van de andere ouder om die kosten te maken vooraf. De vader zou ook bepaalde uitrusting tweedehands kunnen kopen en dat is evenzeer geldig. Laat je advocaat dit lezen en hij zal je beamen dat ook deze werkwijze klopt.... Probeer de ouderlijke relatie tussen jullie beiden zo sereen mogelijk te houden en pleeg gewoon vooraf overleg met de vader over "buitengewone kosten" het zal u op lange termijn uiteindelijk minder kosten qua tijd, energie én geld.

eylis
Berichten: 8840

#3 , 27 jan 2018 15:41

Het overleg gaat niet over het feit of de andere ouder akkoord is met sportactiviteiten maar wel over de kostprijs er van. De wet schrijft inderdaad voor dat elke ouder "naar vermogen" moet bijdragen. Dus dat is een begrip dat elke ouder voor zijn portemonnee interpreteert. Probeer een bemiddelingsgesprek (met een neutrale bemiddelaar) voor te stellen. Het moet wel mogelijk zijn om de kostprijs van de sportactiviteiten te bespreken. Vraag hem zelf om actief alternatieve oplossingen: zoals tweedehandsuitrusting voor bepaalde activiteiten.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”