Probleem met deurwaarder

katrien77
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

Probleem met deurwaarder

#1 , 21 mar 2017 11:54

Deurwaarder heeft derde beslag gelegd voor onderhoudsgeld. Dit bedrag is volledig voldaan aan de deurwaarder. Deze zegt dat hij het beslag niet mag stoppen zonder goedkeuring van de tegenpartij . Deze tegenpartij heeft nu nieuwe kosten doorgegeven en dit zijn bijzondere kosten. Deze kosten zijn nooit opvoorhand doorgegeven en zijn geen medische kosten. Mag dit?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 38599

#2 , 22 mar 2017 22:33

Als het bijzondere kosten zijn dan kan het.
Wat staat in het vonnis /arrest over hoe de kosten moeten bekendgemaakt worden?
Normaal moeten beide partijen daar vooraf over communiceren. Dus daar hebt u een punt en geeft dat ook door aan de tegenpartij.

Maar wat staat er in het vonnis waarmee de deurwaarder naar u is gekomen wat heeft de rechter inzake al uw achterstallen beslist?

katrien77
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#3 , 25 mar 2017 09:51

In het vonnis staat iedere ouder moet instaan voor de helft van de bijzondere kosten dit met voorafgaand overleg behalve als het dringende medische kosten zijn. Dit op aangewezen data 4x per jaar.

Reclame

katrien77
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#4 , 25 mar 2017 09:53

En in het derde beslag zit enkel een kopie van het vonnis. Dus geen bedrag. Enkel het bedrag van de achterstallen.

iota
Berichten: 830

#5 , 25 mar 2017 12:28

Blijkbaar geen enkel probleem om deurwaarders te vinden die betwiste buitengewone kosten komen invorderen. De zoveelste waarover ik hier lees.

Antwoord: ja, die kunnen dat gewoon doen aangezien ze een vonnis hebben om mee te zwaaien. Dat de gevorderde kosten niet conform dit vonnis zijn, vinden ze hun probleem niet.

Ik heb onlangs zelf indirect zo'n zaak meegemaakt: de gevorderde kosten waren niet buitengewoon, sommige regelrecht frauduleus en andere waren al eerder betaald, er was geen overleg, de termijnen werden niet gerespecteerd ...
Toch dreef de deurwaarder gewoon door, zodat de gedupeerde niets anders restte dan naar de beslagrechter te stappen.
Hij kreeg weliswaar gelijk, maar ondertussen waren we bijna een jaar verder en had dit hem weer een hoop geld gekost.
De deurwaarder bleef mooi buiten schot en werd sowieso betaald, hier dan door de tegenpartij.

iota
Berichten: 830

#6 , 26 mar 2017 13:56

De tegenpartij kan dus met het vonnis in de hand een GDW sturen om die kosten bij u in te vorderen, terecht of niet. Dat interesseert die GDW allicht niet. Als de tegenpartij dit doordrijft, hebt u enkel de keuze tussen betalen of beslagrechter.

Aangezien enkel de tegenpartij de GDW kan terugfluiten, stuurt u die een aangetekend schrijven met de redenen waarom u niet akkoord bent met invordering door de GDW, hierbij verwijzend naar uw vonnis: er is geen overleg geweest en normaal moet de rekening binnen een bepaalde termijn worden ingediend, waarna u x tijd toekomt om te betalen. Dat het vonnis overleg + termijnen stipuleert en dat u er op staat dat dit wordt gerespecteerd.

Wat u dan verder voorstelt, hangt er van af of u in se bereid bent om de rekening geheel of gedeeltelijk te betalen. Gedeeltelijk is zeker een optie als de tegenpartij volgens u zonder overleg een te dure keuze heeft gemaakt. Zoals hier vaak wordt voorgesteld: betaal dan uw helft van een modaal item.

De tegenpartij moet overleg plegen, de termijnen respecteren en mag niet eenzijdig voor luxe opties gaan. Ze had dat in het geval van deze buitengewone kosten ook moeten doen. Daarin staat u sterk, dus op dat vlak kan u gerust voet bij stuk houden.
Anderzijds: betaal wel wat u moet betalen. Dat de tegenpartij een GDW moet sturen om onderhoudsgeld in te vorderen, geeft natuurlijk niet zo'n goede indruk voor de rechtbank. Uiteraard gaat uw ex zeggen dat hij/zij die bijzondere kosten ineens heeft laten invorderen omdat u toch niet betaalt.

katrien77
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#7 , 28 mar 2017 13:50

Bedankt voor de informatie dit was zeer nuttig. Het niet betalen van OG komt idd niet goed over maar dit is niet het geval. Helaas ging het over een retro-actief vonnis , dus het OG is vanaf het moment van uitspraak altijd maandelijks betaald en dit met een maandelijkse afbetaling van een retro actief opgelegd vonnis van OG. voor de tegenpartij ging dit niet snel genoeg...

iota
Berichten: 830

#8 , 28 mar 2017 15:58

Dat laatste was maar een bedenking, hoor. Mogelijk dat een rechter iets minder zwaar tilt aan de actie van de tegenpartij als die er in slaagt u als onverbeterlijke wanbetaler af te schilderen. U bent dat niet, maar de tegenpartij zal wss proberen te beweren dat ze een GDW moest sturen om het OG te krijgen. Zorg dan dat u met een tijdslijn of zo kan aantonen dat ook dit onterecht was.

In elk geval: moest het tot een rechtszaak komen (hopelijk niet), staat u sterk omdat de tegenpartij in de fout gaat. Ze mag vlgs het voorliggende vonnis geen buitengewone kosten maken zonder overleg en moet de termijnen respecteren.
Als ze deze kosten dan nog eens onterecht laat invorderen door een GDW, kan u tevens veroordeling vragen wegens tergend en roekeloos geding + uiteraard de tegenpartij tot de kosten (ook voor GDW) laten veroordelen.

Terug naar “Echtscheiding”