Pagina 1 van 1

Ondertekend EOT

Geplaatst: 04 okt 2007 11:41
door mozilla
Hallo,

ik ben in echtscheiding met mijn vrouw en zijn getrouwd met scheiding van goederen.
Eind augustus heb ik een EOT (gewoon onderling) ondertekend waarbij zij het hoederecht krijgt van de 2 kinderen van 3 en 5.
Ik hou het huis over en koop de aandelen van de firma af. Ze heeft dus een aanzienlijke som verkregen die haar, helaas tegen mijn wens in, toelaat te vertrekken naar een nieuw huis op behoorlijke afstand hiervan. Ik ben dus de kinderen kwijt en zie ze maar om het andere weekend van vrijdag tot zondag en de helft van de schoolvakanties.
Ik betaal een relatief laag bedrag alimentatie blijkbaar.
Nu zijn mijn vragen :
1) Kan ik dit makkelijk aanvechten en toch nog voor meer bezoekrecht gaan ?
2) Kan zij makkelijk een verhoging van de alimentatie voor de kinderen vragen achteraf ? Zij heeft een kaderfunctie 4/5e en dus een relatief hoog loon (hoger dan mij). Is er een achterpoortje dat toegevoegd kan worden om een verzoek tot verhoging te vermijden ? Ze heeft immers buiten de maandelijkse alimentatie de helft van de firma ontvangen enkele maanden geleden.

Ik hoop snel een antwoord te ontvangen aangezien alles volgende week notarieel wordt vastgelegd.

Re: Ondertekend EOT

Geplaatst: 04 okt 2007 18:01
door roderidder
Eind augustus heb ik een EOT (gewoon onderling) ondertekend waarbij zij het hoederecht krijgt van de 2 kinderen van 3 en 5

Dit is wat mij betreft onmogelijk. Hoedercht is uit onze wet verdwenen, al 10 jaar lang. Men spreekt nu over ouderlijk gezag. Over ouderlijk gezag kan men m.i. niet onderhandelen. vb. jij krijgt het exclusief ouderlijk gezag over de kinderen helemaal als ik geen onderhoudsgeld hoef te betalen.

Idem voor bezoekrecht.
Hoede/bezoekrecht is al even lang uit onze wet verdwenen.

zie recente post omtrent "bezoekrecht" alsook over het
hoede en bezoekrechtdebat
http://www.juridischforum.be/forum/view ... 8427#18427

RR

Geplaatst: 04 okt 2007 18:11
door roderidder
Als ik U was liet ik die eot even voor wat het was en zou ik

1) goed informeren wat de meest recente wetten zijn en bedoel hiermee de bilocatiewet. Die wet is bedoelt dat de kinderen na scheiding evenlang bij de papa danwel de mama kunnen verblijven. Maar die wet bevat nog veel meer.

2) Misschien is het niet slecht voldoende tijd te spenderen aan een goede EOT waarvan geweten is dat deze de krijtlijnen vastleggen voor jaren en jaren. Dus moet daar ook goed over onderhandeld worden. Geraak je er samen niet uit, dan kan je best beroep doen op een bemiddelaar maar zoals de boodschap hierboven is de wet helemaal niet zo discrimnerend naar vader of moeder toe. Dit bied kansen aan beide ouders (gelet hin gelijkwaardige positie) om goed te kunnen bemiddelen wat dient te resulteren in goed gedragen overeenkomsten


RR