Geen kinderen en geen huis (eot)

meana86
Topic Starter
Berichten: 3

Geen kinderen en geen huis (eot)

#1 , 03 feb 2015 21:56

Mijn man en ik zijn aan het scheiden met onderlinge toestemming.
We hebben GEEN kinderen en GEEN eigendom (huis),
Alles staat al op papier qua verdeling goederen en dergelijke.
We hebben een model EOT gedownload en aangepast naar onze situatie.
Wij wensen te scheiden zonder advocaten en zonder notaris, in alle respect dat we hebben.
Hoe moet het nu verder?
Waar moet dit worden ingediend of hoe gaat dit in zijn werk?
Ik weet enkel dat het naar de rechtbank van eerste aanleg moet, is dit gelijk welke of moet deze gespecialiseerd zijn in echtscheiding?
Hoeveel kost deze procedure eigenlijk?

Alvast bedankt !

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39704
Juridisch actief: Nee

#2 , 03 feb 2015 22:04

Bevoegde rechtbank is de familierechtbank ( sedert 1 /9/14)
http://www.infogerechtsdeurwaarder.be/f ... tbank.html" onclick="window.open(this.href);return false;

meana86
Topic Starter
Berichten: 3

#3 , 04 feb 2015 18:25

Bedankt.
Waar kan ik eventueel nog terecht voor verdere informatie in verband met het verdere verloop?
Kan ik het eot ergens laten nalezen?
Hoe, wat, waar moet dat binnen?

Reclame

meana86
Topic Starter
Berichten: 3

#4 , 04 feb 2015 20:06

Kan iemand mij vertellen waar ik heen moet met de EOT papieren?
Alles is klaar om naar de rechtbank te gaan, maar hoe krijg ik dat daar?
Stuur ik dat gewoon op met de post of ??
Wij willen scheiden ZONDER notaris of advocaat.

Alvast bedankt

Kali
Berichten: 792

#5 , 04 feb 2015 20:42

Griffie familierechtbank

j.demoor
Berichten: 10360

#6 , 05 feb 2015 11:40

“Art.1288bis.§ 1.De vordering wordt ingeleid bij verzoekschrift. Het wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van eerste aanleg, naar keuze van de echtgenoten. Naast de andere verplichte vermeldingen verwijst het verzoekschrift op straffe van nietigheid naar de als bijlage opgenomen overeenkomsten die worden vereist door de artikelen 1287 en 1288. Als bijlagen bij het verzoekschrift worden neergelegd :1° de overeenkomsten opgesteld met toepassing van de artikelen 1287 en 1288;2° in voorkomend geval, de boedelbeschrijving die in artikel 1287, tweede lid, wordt bedoeld;3° een uittreksel uit de akten van geboorte en uit de akte van huwelijk van de echtgenoten;4° een uittreksel uit de akten van geboorte van de kinderen bedoeld in artikel 1254, § 1, tweede lid. 5° een bewijs van nationaliteit van elk van de echtgenoten. Van het verzoekschrift en de bijlagen worden een origineel en twee afschriften neergelegd. Wanneer de echtgenoten geen kinderen hebben, volstaat één afschrift. Het origineel van het verzoekschrift wordt door beide echtgenoten of door ten minste een advocaat of notaris ondertekend. § 2. Voor zover de respectieve betrokkenen op de datum van de gedinginleidende akte zijn opgenomen in het Rijksregister van de natuurlijke personen, opgericht bij de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen, worden zij vrijgesteld van het overleggen van :1° een uittreksel uit de akten van geboorte van de echtgenoten, voor zover zij in België werden geboren; 2° een uittreksel van de geboorteakten van de in artikel 1254, § 1, vierde lid, bedoelde kinderen, voor zover zij in België werden geboren;3° een uittreksel van de huwelijksakte, indien het huwelijk in België plaatsvond; 4° een bewijs van nationaliteit van elk van de echtgenoten. De in het Rijksregister opgenomen gegevens hieromtrent gelden tot bewijs van het tegendeel. De griffie van de rechtbank controleert in dat geval de gegevens aan de hand van het Rijksregister en voegt een uittreksel uit het Rijksregister bij het dossier. De griffie van de rechtbank vraagt zelf een afschrift van de in 1°, 2° en 3° bedoelde akte op bij de houder van het register. Hetzelfde geldt wanneer de akte in België is overgeschreven en de griffie de plaats van de overschrijving ervan kent. § 3. De bepalingen van § 2 zijn niet van toepassing op personen die zijn ingeschreven in het wachtregister. § 4. Als de vermeldingen van het verzoekschrift onvolledig zijn of indien de griffie bepaalde informatie niet tijdig kon verkrijgen voor de inleidende zitting, nodigt de rechter de meest gerede partij uit de nodige inlichtingen te verstrekken of het dossier van de procedure te vervolledigen. Elke partij kan ook zelf het initiatief nemen om het dossier samen te stellen.”(Gerechtelijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Edris
Berichten: 28
Locatie: Beringen

#7 , 09 feb 2015 18:37

opgepast!!! de rechter kan dit zelf veranderen naar EOO als je al lange tijd niet meer samenwoont. (echtscheiding met onherstelbare ontwrichting)
EOO moet WEL betekend worden. EOT niet.
heb dit nu aan de hand dus even de waarschuwing...

Terug naar “Echtscheiding”