Inkopen huis

eendje
Topic Starter
Berichten: 1

Inkopen huis

#1 , 22 jun 2007 11:46

Zoon heeft samen met vriendin een woning gebouwd.
Wij hebben de grond betaald door een overschrijving op hun gezamenlijke rekening en nadien nog vele rekeningen betaald (waarvan bewijzen). Heeft zijn vriendin recht op de helft van de woning ? Kunnen wij door deze betalingsbewijzen aantonen dat er van haar kant geen enkele financi?le inbreng was (ze heeft enkel de woning gedurende enkele jaren mee afbetaald). Hoe wordt het inkoopdeel berekend (vb. woning met een waarde van 200.000 EUR en een lening van 125.000 EUR).
Dank bij voorbaat.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 24 jun 2007 09:02

?Art.551.Alles wat met de zaak verenigd wordt en ??n lichaam ermee uitmaakt,behoort de eigenaar toe...?(B.W.=Burgerlijk Wetboek).
De eigenaar van de grond is dus ook eigenaar van wat erop gebouwd is/wordt.

Ik ga ervan uit dat uw zoon en zijn vriendin als koper vermeld zijn in de koopakte van de grond.Zij zijn dus SAMEN eigenaar van de grond. en van wat er op staat.

?Art.577-2.?1.Bij ontstentenis van overeenkomsten en van bijzondere bepalingen,wordt de eigendom van een zaak die onverdeeld aan verscheidene personen toebehoort,geregeld als volgt.?2.De onverdeelde aandelen worden vermoed gelijk te zijn??(Burgerlijk Wetboek).

Bij ontbreken van huwelijk bezitten zij die onroerende goederen in ?onverdeeldheid?.Wie beweert dat die onverdeelde aandelen niet gelijk te zijn dient dit te bewijzen.Wat u betaalde aan uw zoon kan geacht worden aan hem ALLEEN geschonken te zijn.Bij betaling op hun gemeenschappelijke rekening kunnen twijfels rijzen.Er dient dan nog aangetoond dat die schenking ge?nvesteerd werd in het huis.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”