Pagina 1 van 1

betekening echtscheidingsvonnis

Geplaatst: 23 mar 2007 08:54
door rulina
Van af welke datum is de echtscheiding en het vonnis definitief, nadat het echtscheidingsvonnis door een deurwaarder betekend werd ?

Geplaatst: 23 mar 2007 21:46
door robert
Het vonnis omtrent de echtscheiding wordt niet naar de partners verstuurd, maar wel naar de burgerdiensten van de gemeente/stad waar het huwelijk plaatsvond. Daar worden 3 maanden na het vonnis de registers van de burgelijk stand aan gepast, en inherent ook het rijksregister. Men blijft dus de status "feitelijk gescheiden" houden tot die dag. Op die dag staat er op de identiteits kaart de nieuwe status, namelijk "echtgescheiden".

Geplaatst: 24 mar 2007 11:47
door j.demoor
?Art.1051.De termijn om hoger beroep aan te tekenen is ??n maand, te rekenen vanaf de betekening van het vonnis...?(Ger.W.=Gerechtelijk Wetboek).

Bij ontbreken van hoger beroep is het vonnis hierna in ?kracht van gewijsde?(art.28 Ger.W.) en tevens ?definitief?.

?Art.1073.Behoudens wanneer de wet een kortere termijn bepaalt, is de termijn om zich in cassatie te voorzien drie maanden te rekenen van de dag waarop de bestreden beslissing is betekend.?(Ger.W.).

Bij ontbreken van cassatieberoep is hierna de bestreden beslissing ?definitief?.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ?Juridische aard? op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Geplaatst: 25 mar 2007 07:38
door robert
Euh ?

Er wordt geen vonnis geleverd aan de partners.
De advocaten worden op de hoogte gesteld van de beslissing.
Het vonnis wordt na drie maanden verstuurd naat de burgerdiensten van de gemeente/stad waar het huwelijk plaats gevonden heeft.

Geplaatst: 18 mei 2007 00:38
door rulina
Hier toch wel hoor eerst het echtscheidingsvonnis aangetekend gekregen per post.
En 3 weken later heb ik het door de deurwaarder betekend gekregen!!!
maand later is het echtscheidingsvonnis dan definitief, en nog een dikke maand later overgeschreven in register burgelijke stand

Geplaatst: 18 mei 2007 05:35
door roderidder
je kan je liefdesbrief laten betekenen aan je lief (dan is er geen betwisting meer over de inhoud). Bij een aangetekende brief kan je nog beweren dat je een lege enveloppe kreeg. Als je een nietje door de enveloppe (en en dus ook door de inhoud van de brief doet zal dat ook voordelen hebben. Maandag zo nog eentje gekregen van het gerecht

Uiteraard blijf je zelf baas over je eigen dossier en niet de advocaat (jij beslist waar de boom moet komen in je tuin en niet de tuinarchitekt)
Het lijkt me logisch als je advocaat een gerechtelijke uitspraak krijgt, hij je hiervan onmiddelijk op de hoogte van brengt. Als je zeker wil zijn dat de andere partij op de hoogte wil zijn, laat je de inhoud van het geschrift betekenen. In een lege brievenbus steken (andere partij zit voor lange tijd in buitenland) dan is het betekend !
Bij ontbreken van cassatieberoep is hierna de bestreden beslissing ?definitief?.
Niet echt relevant voor echtscheiding maar wil het meegeven. Slachthuis gaat falliet doordat ze onterecht op elke koe een onwettige bijdrage moeten betalen (alle slachterijen moesten deze onwettige bijdragen betalen) 1? e, 2? aanlag slachthuis wint. gevolg +40miljoen dat overheid moet betalen aan slachthuis (kassa kassa, advocaat denkt ... alle slachthuizen komen wel naar mij, ik weet hoe het moet) Dankzij een vakantie is er telaat in cassatie gegaan. --> gevolg de advocaat mikt op de kazerne Blairon te Turnhout om deze in beslag te laten leggen. (overheid is geen goed voorbeeld, zeg maar slechte betaler op dat vlak, bijkomende kosten zijn voor de belastingsbetaler ! maar het mag gezegd zijn, ik ben van onze overheid tevreden ! (uitgzonderd justitie)
Al bij al is er nog een procedure in Luxemburg voor het Hof gevoerd (dus die hebben neem ik aan toch ook nog iets in de pap te brokken ondanks "definitief")
-> neemt niet weg dat ik akkoord ga met hoe de juridische zaken geformuleerd zijn in deze draad

RR