extra medische kosten zijn "speciale medische kosten": daarmee wordt bedoeld: kiné, orthodontie, tandheelkunde, raadpleging specialisten en ziekenhuiskosten.
Maar voor een griepje naar de huisarts en een doosje koortsremmers: dat zijn DAGElijkse kosten. Dus dat betaal je én trek je ook de terugbetaling van de mutuliteit terug.
In geval van bilocatie is het dan ook zo: wordt het kind "gewoon" ziek bij de ene ouder: dan betaalt deze ouder de huisarts en trekt er ook voor terug.
Maar dan een bruikbare tip!
Verwijst de huisarts echter door naar de specialist of ziekenhuis: dan geeft ene ouder een seintje aan de andere: "huisarts verwijst door naar specialist/ziekenhuis". (dat kan zelfs per SMS in noodgevallen) Dan is er verwittigd en voldaan aan de informatieplicht. En dan weet de andere ouder dat de kosten voor de specialist samen gedeeld zullen worden, want behorende tot categorie "extra medische kosten".
Simpelste oplossing is dan: ene ouder betaalt rekening, mutualiteit betaalt ook terug aan die ouder: ouder legt attest mutualiteit met bewijs betaling remgeld voor aan de andere ouder (mutualiteiten leveren als je dat vraaagt trimestriele overzichtjes af met data, remgeld en verstrekkingsnummer) die daar de helft van terugbetaalt.
Simpelste systeem dat mogelijk misbruik of "echtscheidingspuberen" tot een minimum reduceert
