Pagina 1 van 1
begin echtscheiding
Geplaatst: 19 okt 2011 18:23
door anaïs
Ik moet nu voor de eerste keer naar de advocaat voor mijn echtscheiding in te zetten. We hebben samen een dochtertje, een huis dat we afbetalen en hij is zelfstandig geworden dit jaar.
Wat vraag ik best allemaal aan de advocaat?
Re: begin echtscheiding
Geplaatst: 19 okt 2011 22:32
door lucgescheiden
Zeker dat deze uw echtgenoot zou vragen of deze bereid is tot een gelijk co-ouderschap
(al zou u hem dit evengoed zelf kunnen vragen, lijkt me dat u dit een pak geld zou besparen)
Re: begin echtscheiding
Geplaatst: 20 okt 2011 09:21
door eylis
luc, de wet schrijft tegenwoordig STANDAARD co-ouderschap voor... dat is niet iets dat je vraagt of beslist, dat is gewoon zo.
Je bedoelt gelijk verdeeld verblijfsco-ouderschap of bilocatie.
anais: gezien jullie persoonlijke situatie kan je hierin ook andere formules bedenken: bijvoorbeeld een verbijfsco-ouderschap 60/40 waarin je rekening houdt met elkaars werkrooster; je kan ook kiezen voor een systeem waar je het mogelijk maakt dat je in de toekomst in gezamelijk overleg (tijdelijke) wijzigingen in omgang en verblijf van jullie kindje kunnen laten opnemen naargelang situaties wijzigen.
Re: begin echtscheiding
Geplaatst: 20 okt 2011 09:50
door lucgescheiden
eylis, je bedoelt wellicht: "JULLIE kunnen ook kiezen", in plaats van "je kan ook kiezen".
wellicht ook de reden waarom anais naar een advocaat stapt...
Re: begin echtscheiding
Geplaatst: 20 okt 2011 11:11
door anaïs
bericht verwijderd
Re: begin echtscheiding
Geplaatst: 20 okt 2011 12:50
door lucgescheiden
De vragen die u hier stelt, proberen te vertalen:
- of een echtscheiding iets zal veranderen aan uw invaliditeit? of aan het gevoelen dat u hebt alleen voor jullie kind, of aan het werk dat u hebt aan het huishouden?
- u verwijt de vader dat hij wel tijd neemt voor ontspanning? dat hij de zorgen voor het kind verwaarloost door wat in zijn atelier te gaan zitten?
- u ziet oplossingen in een kleinere woonst, en de mogelijkheden tot onthaal voor het kind? waarvoor u blijkbaar geen gehoor krijgt bij de vader?
uw rechten:
- voor wat de eerste vragen betreft: u heb het recht om een echtscheiding aan te vragen, echter dit gaat u geen bevredigend antwoorden bieden, vrees ik.
- voor wat de tweede reeks vragen betreft, zoals eylis reeds aangaf u hebt het recht om een aangepaste verblijfsregeling te vorderen, zo deze eis reeds zou worden toegekend door de rechtbank, zal dit de levenswijze van de vader beînvloeden denkt u? Wat hebt u dan gewonnen of verloren?
- voor wat de derde reeks vragen betreft: de echtscheiding en het daaruit volgende vonnis, zal u het recht geven om apart te wonen, u kiest dan uiteraard zelf de grootte van uw woonst. Het zal u tevens het recht geven om jullie kind naar een onthaalouder te brengen, vermoedelijk echter slechts enkel voor de tijdstippen van uw medische behandelingen.
Is dit financiëel haalbaar in uw specifiek geval?
Beide ouders kozen samen voor het kind? ook voor de grote woning? Heden treden er veranderingen op; u werd invalide. Zijn deze zaken dan niet bespreekbaar met de vader?
Ook niet, wanneer u de vader de optie van scheiden zou voorleggen?
Bent u heden nog bereid om hierover nog te communiceren met de vader?
Zal dit niet onvermijdelijk uitdraaien op een vechtscheiding? waardoor jullie kind haar vader nog minder zal zien, dan heden?
Gaan uw wensen inzake de verblijfsregeling worden ingewlgd? wat verwacht zelf?
Lees de andere draden op dit forum en evalueer met deze kennis jullie eigen situatie,
probeer dan voor uzelf uit te maken, wat de beste optie is: communiceren of communiceren.
succes!