Eigenlijk gaf eylis het antwoord al
een kind van 2 kan een dag of 2 een ouder missen.
Wel is het raar dat in diezelfde post een voorstel staat dat het kind 1 van zijn ouders moet missen dan het kan (lees de peuter moet van in begin de vader veel meer missen - en langer dan 2 dagen - dan de moeder)
Dat zegt weer maar iets over het al dan niet genderneutraal zijn van eylis (lees >> de hulpverlener tracht de moeder in een grotere machtspositie te plaatsen ten aanzien van de vader wat zoals geweten een catalisator van geweld is)
Laat ons duidelijk zijn: een kind van 2 jaar oud hecht zich evenveel aan een vader als aan een moeder.
Hier moet men mee omgaan als een heilige koe, daar raakt men niet aan! Gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden dienen mijn inziens mee rekening te houden.
Ondanks dat eylis eerder beweerde zich genderneutraal te willen opstellen en zich dus wil schikken om genderneutrale terminologie die even gemakkelijk te gebruiken is voor zowel de moeder als de vader nl. "de verblijfsregeling" v/h kind. Een goede hulpverlener mijd de denigrerende term "omgangsrecht" en eylis blijft zoals we hier constateren vaders denigreren en op te zetten tegen de moeders ... cfr
http://www.juridischforum.be/forum/view ... 00#p114500" onclick="window.open(this.href);return false;
Een kind hoort m.i. bij zijn beide ouders te kunnen thuis komen gescheiden ouders of niet. Wij als volwassenen moeten een scheidingskind niet aan leren dat het bij 1 ouder mag thuiskomen en bij de andere ouder slechts "omgangsrecht" heeft. Ook moet je een kind niet leren gewend worden om bij een ouder te slapen. cfr eylis "met af en toe een overnachting tot dit went". Zoiets werkt bij een ouder en kind op hun systeem.
-gradueel stijgend omgangsrecht (voor de papa) met de leeftijd van het kind:
bvb: starten met woensdag en een dag in het weekend bij de papa met af en toe een overnachting tot dit went. in de vakanties: korte periodes van 3 dagen bij de papa.
Wat belangrijk is voor de peuter is dat er vrede is tussen de ouders. Als er geen vrede is, stap je niet naar een advocaat om je bij te staan in een juridisch gevecht. In plaats daarvan stap je naar een hulpverlener om dan
samen liefst
met de andere ouder erbij, te zoeken wat het beste is. Let wel op, naar een genederneutrale hulpverlener hé!
RR