ex vrouw in schuldbemiddeling, kan vader kind weghalen?

Fabi
Topic Starter
Berichten: 440

ex vrouw in schuldbemiddeling, kan vader kind weghalen?

#1 , 24 jan 2011 15:12

De vader kreeg een brief van de advocaat van de exvrouw, waarin staat de alimentatie naar haar(de advocate)door te storten, de advocate is de schuldbemiddelaar van zijn ex-vrouw!
Zij heeft zich danig in schulden gestoken en inboedel is opgeschreven en moet in schuldbemiddeling.
Haar loon was 1250, kinderbijslag rond de 400, alimentatie 537 plus bijzondere kosten en betaald geen huur (woonst afbetaald), plus andere extra's zoals schoolsubsidies ed...
En nog schulden maken :roll: .
Nu vreest de vader voor zijn minderjarige dochter die nog bij de moeder woont,(ziet haar reeds 3jaar niet meer) de zoon is 19 maar is nog bezig met studies, en wil geen contact meer met de vader.
Wil ook naar unief vlgd jaar (maar nu de moeder schulden heeft!?) Ze zien nog wel later!

De vader wil de dochter daar weghalen, hij is reeds 3 jaar bezig met contact te zoeken en ze weigeren elke poging. Maar nu de moeder niet meer boven hun stand kan leven, en op een minileefloon staat, merkt de vader dat hij toch iets moet forceren.De dochter zal zich schamen op school en kan geen merkkledij enz...meer aanschaffen.
Hij vroeg reeds of hij hen kon helpen, door een paar maanden iets extra te storten, maar iedereen raad dit af omdat ze geen respect tonen, en dit voor hem in de toekomst nadelig zou zijn!
Kan hij via de jeugdrechtbank zijn dochter voor deze redenen bij de moeder weghalen?
Dank voor de hulp!

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#2 , 24 jan 2011 19:50

Is er een vonnis ... zo ja wat staat er in en waarom wordt dit niet nageleefd??

Fabi
Topic Starter
Berichten: 440

#3 , 25 jan 2011 10:37

Ik vroeg het even na, de vader heeft bezoekrecht zoals in alle standaardvonnissen, maar de kinderen willen niet mee! De moeder speelt daar natuurlijk een stout spelletje, maar ja, waar sta je als vader hé!
Er zijn reeds pv's opgemaakt dat hij voor een gesloten deur staat en daar zegt de politie zelf op, je gaat hier niks mee kunnen aanvangen! Je kan ze niet dwingen zoals in de jaren stillekes hé meneer, krijgt hij als antwoordt.
Ik belde reeds naar de rechtbank en vroeg even na wat je moet doen om stappen te ondernemen, maar het zijn lange stappen :roll: !
De persoon aan de telefoon zei wel dat de schulden te doen zijn maar dat mevrouw een probleem heeft, ze kan niet met geld om en leeft boven haar stand, de meubelen zijn ook reeds opgeschreven!
De vader zou best eens luisteren naar een advocaat en er serieus werk van maken! Beginnende met zijn bezoekrecht op te eisen!
Wat een wereld hé!

Reclame

Mariette
Berichten: 2507

#4 , 25 jan 2011 11:01

Maar de alimentatie is toch voor de kinderen? Dan moet die toch niet bijgeteld worden op de rekening van de schuldsaldobemiddelaar? Net zoals het kindergeld zou ik denken dat die bedragen rechtstreeks dienen om voor de kinderen te voorzien?

eylis
Berichten: 8992

#5 , 25 jan 2011 12:09

@fabi:

je hebt wel degelijk mogelijkheid om stappen te ondernemen:
elke keer dat je de kinderen niet meekrijgt: PV laten opmalken. Procureur wordt op de hoogte gesteld en dat wordt onderzocht.
Maar jij kan procedure starten voor de correctionele rechtbank.
En dan wordt er een dwangsom ingesteld, elke keer dat je de kinderen niet meer meekrijgt;
Dan veranderen zo'n onwillige ouders verbazendsnel van mening en geven ze de kinderen plosklaps wel mee.
Meer nog: ineens slagen zo'n ouders zelfs in van de kinderen pedagogisch toe te spreken en uit te leggen dat het goed is voor hun ontwikkeling ook contact te hebben met hun andere ouder.. :-)
als dit nog niet helpt, en de ander ouder stapelt "misdrijf" op misdrijf: dan kan de jeugdrechter zelfs oordelen dat het hoofdverblijf naar de andere ouder teruggaat omdat de onwillige ouder de belangen van het kind én de opvoedkundige inbreng van andere ouder verwaarloost én verhinder( (én wettelijke vonnissen totaal aan de laars lapt, iets waar rechter "not amused" over zijn)

Terug naar “Echtscheiding”