Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
MOEDERKLOEK
Topic Starter
Berichten: 5

IK OVERLEEF GEEN CO-OUDERSCHAP

#1 , 7 jaar 21 uur geleden (16 jan 2011 01:48)

ik heb samen gewoond met een Congolese man, zonder papieren.
nu we hebben samen een zoon.
hij is op 26 weken zwangerschap gekomen met veel complicaties.
(hij heeft bewust het kind verwekt voor zijn verblijf, bedroog mij, en was onverschillig met de moeilijke zwangerschap.)

hij heeft toen ook meermaals gedriegd dat hij onze zoon zou laten ontvoeren mocht ik iets in de weg leggen.

nu onze zoon heeft veel zorgen nodig zoals kinesist, gaat nu naar een aangepaste school, zijn luchtwegen zijn vlug vatbaar en en kan plots zonder zuurstof geraken hij wordt hierdoor regelmatig opgenomen.hij krijgt binnenkort aangepaste schoenen door zijn neurologische afwijking.

zijn vader heeft sinds zijn geboorte tot heden, dit nooit serieus genomen en vond die verzorging ook niet nodig het komt ook wel goed zonder die specialisten.die willen alleen maar geld zegt hij.

als onze zoon in het ziekenhuis is opgenomen of op onderzoek moet gaan laat hij niets van zich horen en zeg mij dat ik er zelf voor zorg dat onze zoon zo geworden is en hij helemaal niets mankeert.
ik heb nog drie andere kinderen van een andere partner en heb steeds al de zorgen gegeven aan mijn kinderen je mag hun kansen in het slagen niet ontnemen, en zorgen dat de kinderen goed in hun vel voelen en in hun zelf geloven.
en dit wil ik ook voor onze zoon ook met zijn beperkingen.

nu hij heeft co-ouderschap aangevraagd met een sociaal onderzoek.
hij kent zijn zoon niet en doet ook de moeite niet om en zoon vader relatie op te bouwen. ik hou niets tegen hij mag zijn zoon komen bezoeken zoveel hij wil de relatie is voorbij en heb hem duidelijk gemaakt dat als hij langs komt alleen over onze zoon gesproken word en niets anders alleen de toekomst van onze zoon is belangrijk en ondanks dit heeft hij nog geen enkele moeite gedaan.ik heb al die jaren al de pijn en verdriet alleen moeten dragen zonder geen enkel hulp van zijn vader niet financieel of moreel.

voor mij hoeft hij niets te betalen ik doe het nu al drie jaar zonder zijn financieel steun.
ik wil geen co-ouderschap voor onze zoon onder zijn 10 jaar, anders nemen ze hem al zijn kansen om in het leven te kunnen slagen als een volwaardige mensen en zal zijn gezondheid in gevaar zijn. ik ben niet persoon die in het bijzijn van een kind slecht over hun vader praat ik maak hun duidelijk dat ze voor hem respect moeten hebben hij doet zijn best.
De laatste keer dat onze zoon was opgenomen heb ik de vader weer op de hoogte gebracht en hij ging zeker komen. na de 5de dag betrap ik hem met zijn huidige vrouw verstop achter een drank automaat wat later bleek dat zij op de zelfde dag als onze zoon was opgenomen en hij geen enkel moeite heeft gedaan om eventjes een bezoekje te brengen aan zijn zoon. maar ja bewijs zoiets eens hé.

ik vind co-ouderschap een goede zaak als de ouders bewust samen het kind of kinderen opvoeden ieder op zijn manier maar niet in het nadeel van het kind.

in ons geval is co-ouderschap in het nadeel voor een maximum ontplooiing van onze zoon hij heeft veel structuur nodig op elk vlak.
als zijn vader nu had willen inzien van in het begin welke zorgen hij nodig had en zou achter staan, een goede verstandhouding dus, zou ik geen problemen hebben met co-ouderschap
het is spijtig dat je geen verplichte begeleiding is (therapie) zodat de ouders hun verleden leren een plaats geven, en hun geleerd worden, te communiceren voor een gezonde opvoeding van het kind.
ik ben ten einde raad. voel mij onbegrepen door het gerecht.en ben eerlijk bang dat mijn andere kinderen hier de slachtoffer zullen worden doordat hun moeder dit nooit zal kunnen verwerken en er aan kapot zal gaan van verdriet en angst is dit dan de oplossing. co-ouderschap goedkeuren en en de drie andere kinderen geplaatst door een rechter opdat de moeder zwaar depressief geworden is voor een man die misbruik maakt van zijn rechten.

wat kan ik doen help mij en mijn kinderen AUB , ik ben radeloos en zeer angstig.


armschaap
Berichten: 55

#2 , 7 jaar 14 uur geleden (16 jan 2011 09:15)

Ik denk dat je als moeder nog altijd heel wat meer kansen maakt om exclusief (of bijna exclusief) verblijfsrecht van de kinderen te bereiken, dan als vader. Zeker dan nog als de vader buitenlander is en er dus misschien het gevaar van ontvoering bestaat.
Ik persoonlijk zou zo snel mogelijk naar een advocaat stappen om je eisen te laten stellen voor de rechtbank.

eylis
Berichten: 6310

#3 , 7 jaar 11 uur geleden (16 jan 2011 12:19)

heeft hij al een rechtszaak aangevat? (waar, welke? met advocaat?)
Ik denk dat hij vooral tracht je te intimideren: want hoe gaat die kerel dat in hemelsnaam ZONDER VERBLIJFSVERGUNNING klaarspelen??
Hij is hier niet eens wettelijk... Wat gaat hij doen als hij terug moet naar zijn land? Het kind meenemen?
Congo is GEEN land meer dat in aanmerking komt voor asielaanvraag (politieke redenen) de boel is daar rustig nu.

Belangrijk:
jullie hebben wel al co-ouderschap: dat is samen het ouderlijk gezag voor het kind delen: dan moet hij: zowel opvoedkundig, materiaal, financieel en emitioneel steun verlenen aan jullie kind.
Hij faalt dus op ALLE vlakken.
Een vader die het co-ouderschap al aan zijn laarzen veegt zal moeilijk een verblijfsco-ouderschap kunnen verkrijgen.
Dus twee argumenten voor je advocaat als je een zaak aanvat:
- zolang de vader géén papieren heeft kan géén verblijfs-co-ouderschap toegestaan worden
- de vader faalt op alle vlakken in het co-ouderschap: bijgevolg kan hij géén verblijfsregeling krijgen: enkel een omgangsregeling.
- laat je advocaat ook een minimum kinderalimentatie vragen én een sociaal/matschappelijk onderzoek bij de vader thuis (heeft hij dat eigenlijk wel...)

courage, laat je niet intidmideren: hij weet héél goed je bang te maken en je toont het warschijnlijk ook: toon je beslist, onwankelbaar en vastberaden: hij zal vanzelf inbinden als hij ziet sat zijn kansen zijn en op je rechten staat.

MOEDERKLOEK
Topic Starter
Berichten: 5

#4 , 6 jaar 11 maand geleden (17 jan 2011 00:24)

hij heeft al een rechtszaak aangevat (hasselt, jeugdrechtbank, met advocaat ik ook)de 9de maand van 2010 is dat geweest.
zijn vraag is verblijfco-ouderschap week/week als wisselmoment vrijdag 18 u. hij heeft het ingediend. met de vraag naar naar een sociaal onderzoek.
uitspraak: vader dient zich 2 à 3 x per week zijn zoon te bezoeken of bezoek in de bezoekersruimte.
ik heb mijn ding kunnen zeggen op de rechtbank heb mijn bezorgdheid heel duidelijk gemaakt naar onze zoon toe en heb ook gezegd dat ik niets heb tegengehouden dat de vader steeds welkom was en nog steeds is en dat ik in onze zoon zijn belang een verblijfco-ouderschap zijn kansen voor een maximale behoefte en verzorging een grote belemmering zal zijn voor zijn dagelijkse intense stimulatie therapie, en als onze zoon op later leeftijd als al die behoefte minder worden wel naar verblijfco-ouderschap wil over gaan maar niet nu in onze zoon zijn belang. mijn advocaat zij je hebt je zoon goed verdedigt ik had dit niet beter kunnen doen zij hij.
het is bezoekersruimte geworden voor de vader ik ben zelf al op het eerste gesprek geweest nu nog afwachten op het eerste bezoek vind het belachelijk hij wil verblijfco-ouderschap en kan niet comuniseren met mij. en het sociaal onderzoek is er een te grote werklast en word op de hoogte gebracht wanner dit door gaat als de werklast het toelaat.

ondertussen heeft hij zins ongeveer 3 jaar zijn witte papieren dus voor een jaar en heeft een vaste job.en woont samen met zijn vriendin en hun pas geboren kind in een luxueus huis.
er is nog iets de vader van onze zoon gebruikt wiet toen hij bij mij was dagelijks s'morgens en s'avonds buiten en veel in het weekenden bij zijn vrienden.ik had hem meermaals gevraagd hiermee te stoppen zonder resultaten.en niet te vergeten alcohol en ziet het gevaar niet in van onder invloed rijden.
nu weet ik niet of hij dit nog doet of niet.
hij heeft ook twee dagen voor ik hem de deur heb gewezen, onze zoon zijn geboorte akte ontvreemd en de aankoop bewijs en de boort documenten en de sleutels van van MIJN bus ontvreemd en heb deze nog steeds niet terug in mijn bezit zou ik van deze twee ontvreemdingen een proces verbaal van laten doen of niet. ik doet dit niet graag maar dit is van mij.en het is in februari 2011 al twee jaar geleden dat dit gebeurd is.

ik wil u bedanken voor u antwoord en de aanmoediging woorden. wand ik was zo angstig, als je hier op sommige forums leest. en ik ben voor verblijfsco-ouderschap maar niet op dit manier

MOEDERKLOEK
Topic Starter
Berichten: 5

#5 , 6 jaar 11 maand geleden (17 jan 2011 00:30)

oei weer zo laat morgen mag moederkloek om 6uur voor haar kroost zorgen ik ga nu mijn hokje opzoeken.

MOEDERKLOEK
Topic Starter
Berichten: 5

#6 , 6 jaar 11 maand geleden (17 jan 2011 09:28)

ik heb zitten te denken of het kan een en mag om een advocaat voor mijn zoon zou vragen dat hij zijn belangen verdedicht

MOEDERKLOEK
Topic Starter
Berichten: 5

#7 , 6 jaar 11 maand geleden (18 jan 2011 09:17)

kan ik ook vragen dat dit voor een jurie voor komt op het gerecht zo ja hoe doe ik dit

Terug naar “Echtscheiding”