Pagina 1 van 1

Scheiden na oficieel samen te hebben gewoond

Geplaatst: 01 jan 2011 13:31
door het begon zo mooi
De titel kan meschien verward overkomen, Maar mijn vriendin en ik zitten momenteel met het volgende probleem..... Na één hectische relatie van +3jaar met pieken en diepe dalen heeft mijn vriendin eenzijdig beslist dat ze één punt achter onze relatie wil zetten. Deze informatie heeft mij emotioneel gebroken nietegenstaande ik goed besfte dat het zo niet verder kon ben ik toch zwaar aangeslagen!!!tot zover de emotionele kant van de zaak... Mijn vriendin en ik zijn verbonden met samenlevingscontract hebben samen zoontje van 30mnd & sints 1,5jr hebben we samen één huis gekocht... Nu is mijn vraag, Wat zijn mijn rechten en plichten als vader en dergelijke meer...? Ik heb mijn vriendin voorgestelt om naar het C.A.W te gaan of naar één relatietherapeut maar ze wil al deze stappen overslaan en direct naar de NOTARIS gaan. Ze heeft bevoorbeeld het voorstel gedaan mijn deel van het huis aan ons zoontje te schenken daar zou dan tegenoverstaan dat ik nooit alimentatiegeld zou moeten betalen..... Alemaal zo van die dingen waar van ik denk,kan dat alemaal? Ze zegt ook dat ik mijn zoontje mag zien waneer ik zou willen..... Maar dat is al iets dat ik niet geloof. Ik zie ons zoontje nu al niet waneer ik het graag zou hebben en de tijd met zijn grootouders mijn schoonouders is voor haar precies belangerijker voor haar dan dat ik ons zoontje zie.... We leven nu nog samen(wil zeggen)zij slaapt in ons bed ik op de zetel één situatie die gespannen verloopt!!! één situatie die eigenlijk niet menselijk is zoals ook dat ze nu met kerstmis zoals ook oud/nieuw met ons zoontje bij haar ouders heeft doorgedaan en daar is blijven slapen... Ik het gevoel dat ik helemaal schaakmat word gezet en bewust word genegeerd als man maar ook als vader van ons zoontje heb het gevoel dat ze me liever helemaal kwijt dan rijk is en die vaderrol wat haar betreft niet nodig is zo komt ze allesints over..
Kan dit alles zomaar en is dit normaal?


Groetjes van één vader die niet weet van welk hout pijlen maken

Re: Scheiden na oficieel samen te hebben gewoond

Geplaatst: 01 jan 2011 13:53
door Franciscus
U hebt het recht een eigen notaris te nemen.
Notaris wil zeggen dat men samen gaat werken aan een regeling wat de kinderen betreft.
U bent beiden ouders dus is er co-ouderschap. Ieder van u heeft evenveel rechten dus ga dit we met uw kind naar uw ouders ook die grootouders mogen het zien.
Alimentatie heeft niks te maken met eigendomsrecht. Zet zij haar deel van het huis ook op naam van het kind.
Trouwens bij co-ouderschap IS er geen alimentatie gezien ieder voor zicht de helft van de kosten betaald.

Het samenlevingscontract wordt opgezegd door een van de partijen bij de gemeente. Lees daarover uw brochure nog eens na daarna zijn er geen verplichtingen meer tss de partijen.
http://www.belgium.be/nl/familie/koppel ... scontract/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.notaris.be/tagsearch.php?clicked=1&tagID=53" onclick="window.open(this.href);return false;

voor de rest op deze site eens zoeken met de woorden samenleving alimentatie enz u zal heel veel info vinden.
Ook sociale dienst ocmw of gemeente, justitiehuis en wetwinkel kunnen u de nodige info geven.

Wat uw kind betreft daar zal zo wie zo een rechter moeten over beslissen.
Gezien geen huwelijk zal dat als ik me niet vergis de jeugdrechtbank zijn.

Re: Scheiden na oficieel samen te hebben gewoond

Geplaatst: 01 jan 2011 14:38
door het begon zo mooi
Wat is co-ouderschap in de praktijk als je allebij voltijds gaat werken? We hebben het er al over gehad en co-ouderschap ziet ze niet zitten om voor haar voor de hand liggende redenen(minder tijd bij haar en vooral haar ouders met ons zoontje) Ze blijft zeggen dat we er met ons tweeén wel uitgeraken maar zelf heb ik meer en meer de indruk dat ik nu iemand voor me heb die ik liever niet ken maar wel de moeder van mijn kindje is!!!

Re: Scheiden na oficieel samen te hebben gewoond

Geplaatst: 01 jan 2011 15:16
door Franciscus
Co-ouderschap is de wettelijke regeling.
Het doet er niet toe dat u voltijds moet werken.
U zal dan wel voor opvang moeten zorgen maar geef dat niet op.
Later wordt het moeilijk om een weekend regeling terug te laten veranderen.
Je moet dan met serieuze argumenten aankomen en op 'achtervolgen' aangewezen.
Werkt uw ex ook??
Kan u voor opvang zorgen bij ouders

Re: Scheiden na oficieel samen te hebben gewoond

Geplaatst: 01 jan 2011 16:06
door het begon zo mooi
Co-ouderschap is de wettelijke regeling.
Het doet er niet toe dat u voltijds moet werken.
U zal dan wel voor opvang moeten zorgen maar geef dat niet op.
Later wordt het moeilijk om een weekend regeling terug te laten veranderen.
Je moet dan met serieuze argumenten aankomen en op 'achtervolgen' aangewezen.
Werkt uw ex ook??
Kan u voor opvang zorgen bij ouders
Dat is juist het pijnpunt!ze wil niet mee in het gene ik graag zou doen....relatietherapie enzoverder stap voor stap... Zij wil direct alles op papier zetten bij de notaris zonder al deze tussenstapjes te maken en zo werkt het niet mijn inziens? Voor mij was het goed alles onder ons tweeén te regelen maar vrees dat dat niet gaat lukken met haar er zijn veel te veel zaken waar we het oneens over zijn!! We wonen nu nog onder het zelfde dak al verwacht ze dat ik koste wat het kost één onderkomen vind waar en hoe maakt niet uit. Stel mij dus ook vragen of ze zomaar kan verwachten dat ik vertrek?

Re: Scheiden na oficieel samen te hebben gewoond

Geplaatst: 01 jan 2011 17:08
door eylis
wactht even, geen begripsverwarring:
-co-ouderschap is standaard de regeling bij scheiding en dat betekent gedeeld ouderlijk gezag: u voedt samen uw kind op.
- VERBLIJFS-CO-ouderschap moet door de rechter onderzocht worden als één van de ouders er om vraagt, als beide ouders akkoord zijn met een redelijke andere regeling, volgt de rechter dat ook in. Verblijfsc-ouderschap wil dus zeggen: de helft van de tijd bij de ene ouder en de helft van de tijd bij de andere ouder. (50/50)
Je vermengt best de verdeling van de goederen niet met de belangen van het kind, want dat wordt een heksenkluwen.
Dus verdeling huis-> notaris.
wie waar verblijft, domcilie, kinderbijslag en deling extra kosten regelen per kortgeding. Dit omdat er dringende voorlopige maatregelen zouden genomen worden.
Een notaris voor de belangen van het kind is maar een halve oplossing. Want als één van de partijen zich niet aan de afspraak houdt is er eigenlijk geen "sanctie" mogelijk...
En een goede raad: vertrek niet uit het huis: jij wenste de relatie niet te stoppen. Jij wenst een stabiele situatie voor je kind en wenst dus in huis te blijven.
Jij hebt evenveel rechten als de mama om in het huis te verblijven en het evenuteel over te kopen.
Start een kortgeding om deze zaken voorlopig en dringend te regelen.