Marokkaanse scheiding

Doeterniettoe
Topic Starter
Berichten: 1

Marokkaanse scheiding

#1 , 1 decennium 2 jaar geleden (11 nov 2006 16:48)

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen met het volgende:

Mijn oudste zus is ongeveer 30 jaar geleden met een Marokkaan getrouwd: volgens de Nederlandse wet als ook in Marokko. Toen zij 30 jaar geleden nog werkte en hij een uitkering kreeg leefden zij van zijn uitkering en het geld wat mijn zus verdiende ging naar Marokko. Van dit geld bouwden zij langzaamaan een huis waar zij eerst alleen vakantie vierden en wat later in verschillende appartementen werd verhuurd. Inmiddels stopte mijn zus met werken toen zij haar eerste zoon kreeg. Door "handeltjes" van mijn zwager en de opbrengsten van de huur van de appartementen kon in Marokko een villa worden gebouwd met alles erop en eraan.

Twaalf jaar gelden werd hun tweede zoon geboren. Nu is zij er achter gekomen dat mijn zwager al sinds een jaar of 12 een andere vrouw heeft in Marokko, waarmee hij ook getrouwd is en inmiddels drie dochters heeft....Groot verdriet natuurlijk.


Mijn zwager is in 2004 van zijn tweede vrouw in Marokko gescheiden. Ik heb op internet gelezen dat ook in 2004 de nieuwe mudawannah (Marokkaans familierecht) van kracht is gegaan, waarin veel zaken ten gunste van de vrouw zijn veranderd. Toevallig dus ook in 2004...

Hij is in Nederland nu dus van mijn zus gescheiden en wil niet in Marokko scheiden. De beide huizen (+ winkel + restaurant + olijfboomgaard) staan allemaal op zijn naam. (mijn zus dacht: wat kan er gebeuren...)

Mijn vraag is nu: kan iemand mij zeggen of zij kans maakt om aanspraak te maken op de bezittingen in Marokko en/of de inkomsten. Mijn zus leeft hier in een huis waar een blind paard geen schade kan aanrichten en het zou een hard gelag zijn als zij niets zou krijgen van alles waar ook zij voor heeft gewerkt.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen of advies te geven waar te informeren.

Alvast hartelijk dank.

Een verdrietige zus.
:cry:

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Lex
Berichten: 3149
Locatie: N51° 13.797' E004° 26.612'

#2 , 1 decennium 2 jaar geleden (16 dec 2006 21:36)

Ik vermoed dat U vraag op www.rechtenforum.nl meer suc6 zal kennen.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”