ontvoering?

lucky69
Topic Starter
Berichten: 1

ontvoering?

#1 , 20 okt 2010 07:26

Hallo....ik ben uit de echt gescheiden en vader van twee kinderen,een zoon van 20 en een dochter van 17 jaar oud,het betreft mijn dochter die kortelings was opgenomen in Kortenberg (psychiatrie),ik wou haar gisteren bezoeken maar na een telefonisch gesprek met Kortenberg om te informeren of mijn dochter daar nog was blijkt dat deze zondag ll. samen met haar moeder uit de instelling was vertrokken.
Gisteravond bel ik men ex op met de vraag waar mijn dochter is en men ex weigert mij alle informatie hieromtrent, ik voel dit aan als dat men ex mijn dochter voor mij verborgen houd, ook kan ik mijn dochter niet meer telefonisch bereiken (ander nummer?) is dit een vorm van ontvoering? Kan ik hier een klacht voor neerleggen bij de politie? Ik heb wel reeds aangifte gedaan bij de politie om te vermelden dat men ex mij alle informatie onthoud. Wat kan ik nog doen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roderidder
Berichten: 2946
Contacteer: Website

#2 , 20 okt 2010 13:25

uit "ik ben uit de echt gescheiden en vader van twee kinderen" kan men afleiden dat een rechter een vonnis heeft geveld over de echtscheiding. Als men weet hoe, kan ik mij voorstellen dat in dit vonnis geen regeling staat inzake de kinderen (de verstandige ouders komen namelijk zelf overeen). Dit is uitzonderlijk doch het kan.
Als er een regeling is gevonnist moet men daar aan houden! Houd men zich daar niet aan, dan is dit m.i. hoe dan ook een vorm van ontvoering zelfs al komt iedereen overeen, kinderen ouders ... Zelfs als deze overeenkomst op pappier wordt gezet en tesamen met iedere betrokkenen en door een notaris gehandtekend.

Verborgen houden: Juridisch gezien (magistraten kijken door die bril) zal de verblijfplaats van de verdachte belangrijk zijn. Heeft de verdachte de kinderen bij zich en laat dat op de een of andere manier weten vb. je ziet ze door het raam , je hoort ze als je aanbelt als je je naar de verblijfplaats van de verdachte rijd begeeft dan wordt het m.i. moeilijk om juridisch hard te maken dat de verdachte het kind verborgen houd. Let wel als de verdachte het minderjarig kind meer dan 5 dagen verborgen houd riskeerd deze een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar, minimaal 1 jaar gevangenisstraf.

Zoek eerst uit of het om een misdrijf gaat. Als je dat weet dat het een misdrijf betreft (vb. de sis-kaart wordt niet meegegeven ondanks verzoek en vonnis, dan is dit een misdrijf nl. gezinsverlating). Je kan dan o.a. klacht bij politie neerleggen of klacht neerleggen bij de onderzoeksrechter en U burgerlijke partij stellen. Dit laatste is niet gratis, hier zet je echt iets mee opgang.

Het jongste kind is 17 jaar, normaliter heb je dan ook een groot deel van de opvoeding voor Uw rekening genomen. Hou daar heel veel rekening mee.

RR

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”