omzetting weekendregeling naar bilocatie

sterrenklank
Topic Starter
Berichten: 10

omzetting weekendregeling naar bilocatie

#1 , 29 sep 2010 16:41

We hebben een vraag ivm het omzetten van weekendregeling naar bilocatie.
Mijn man is 7 jaar geleden gescheiden van zijn vrouw, ze hebben samen 1 kind.
Omdat het kind destijds nog zo klein was is er in onderlinge toestemming een weekendregeling afgesproken met klassieke vakantieregeling.
Nu gaf de zoon (ondertussen 8 jaar) aan dat hij eigenlijk liever een week-week regeling zou hebben.
Mijn man sprak hierover met zijn ex en zij zei dat ze er wel open voor stond maar dat zij pas "verhuist" waren en dat de zoon toch moest wennen aan de nieuwe situatie (haar nieuwe huis en verbouwingen) dus zouden ze hier over beslissen 2 maanden na het gesprek.
Ondertussen spraken zij af dat de zoon ook op woensdag tot donderdag naar de papa zou komen.
De eerste malen ging dit goed maar na enige tijd wilde zoon niet meer op woensdag blijven en ook geen week -week meer.
We hadden een gesprek met de zoon over het waarom van zijn beslissing en hij zei dat hij het uit zichzelf nog wel wilde maar dat zijn mama hem had gezegd dat dat veel te 'verwarrend' was en dat ze veel verdriet had als hij een week bij papa zou zijn en dat ze wilde dat alles bleef zoals vroeger.
Ook gaf hij aan dat zijn mama boos werd als hij erover begon.
Nu vroeg zoon aan ons om daarover samen met zijn mama en hij een gesprek te hebben maar zij beweert dat hij liegt en ontkent alles .
Resultaat : zoon helemaal geblokkeerd en huilen.
Wij hebben toch het vermoeden dat zoon de waarheid spreekt.
Nu wil mijn man toch doorgaan met het vragen van de week-week regeling omdat ook zijn zoon dit graag wil en wij eerder het gevoel hebben dat de mama er niet écht voor openstaat en zoon manipuleert en ons wil laten geloven dat zij dit wel wil om alles te rekken en hem naar haar hand te zetten. Zij zei ook dat als ze dit zouden doen ze dit wel niet op papier wil maar dat vinden wij toch al een teken dat er iets niet klopt met haar intenties.
Kan mijn man deze vraag naar co-ouderschap éézijdig aanvragen en is er een mogelijkheid dat de rechter dit toestemt of is er altijd toestemming van de moeder nodig?
Van harte dank voor uw tijd en antwoord.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
ovan
Berichten: 322

#2 , 29 sep 2010 17:00

Wat eigenlijk zou moeten: ..als één van de partijen er om vraagt moet er met voorang gekozen worden voor deze gelijk verdeelde zorg- en omgangsregeling. De rechter moet echter goed motiveren waarom hij dat niet zou doen.
Het is m.i. een recht van het kind bij de geboorte om een gelijk verdeeld ouderschap te hebben, wat er ook gebeurt..het dwingt de ouders om te communiceren, en elkaar te verstaan in belang van het kind... alle andere vormen van omgangregeling zouden een uitzondering moeten zijn. Helaas is dit niet de realiteit en ontbreekt dikwijls het gezond verstand bij de jeugdrechtbank..dus wees op je hoede want je weet maar nooit. Als je twijfelt aan de intenties van de moeder, aarzel niet. Maar draag zorg voor de jongen zijn toestand en probeer hem niet te laten "kiezen". Eigenlijk wil hij dat niet.. hij zit al gewrongen....
Succes
"The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it." Albert Einstein

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 01 okt 2010 11:00

“Art.1288...Wanneer nieuwe omstandigheden buiten de wil van de partijen hun toestand of die van de kinderen ingrijpend wijzigen, kunnen de beschikkingen bedoeld in het 2°(=gezag) en het 3°(onderhoudsbijdrage) van het voorgaande lid na de echtscheiding worden herzien door de bevoegde rechter.”(Gerechtelijk Wetboek).

Die bevoegde rechter is in uw geval de jeugdrechter van de plaats waar de kinderen wonen. Dit verzoek aan de jeugdrechter gebeurt bij verzoekschrift op tegenspraak. Kopieer daartoe de tekst van art.1034ter Gerechtelijk Wetboek en gebruik deze als invulformulier,mits omzetting in briefvorm. Dit kan ook zonder advocaat.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”