LEZEN VOOR TE POSTEN OF TE ANTWOORDEN!

Vandebos
Topic Starter
Berichten: 16087

LEZEN VOOR TE POSTEN OF TE ANTWOORDEN!

#1 , 12 jul 2010 16:36

Het subforum Echtscheidingen is vanwege de aard van de materie een zwaar emotioneel geladen gedeelte van http://www.Juridischforum.be" onclick="window.open(this.href);return false;.

Het komt regelmatig voor dat beide partijen verwikkeld in echtscheiding mekaar hier vinden zoekend naar antwoorden, dat sommige posters hun antwoorden baseren op eigen (bijna-)traumatische ervaringen in deze materie, dat men moraalridders tegen het lijf loopt die klaar staan om met de heilige wijwaterborstel een verscheurd gezin met enkele bemoedigende woorden weer samen te brengen, zelfs nu en dan iemand die het leuk vindt de spot te drijven met de geschetste situatie.

Zolang deze situaties zich slechts sporadisch voordeden werd er in de betrokken threads even ingegrepen en werd van alle partijen verwacht dat ze hun gezond verstand in de toekomst gebruikten vooraleer te antwoorden op een post. Het toenemend aantal van dergelijke incidenten en het blijkbaar niet werken van een vorige laatste waarschuwing van enige weken geleden maakt dat het niet langer mogelijk is deze relaxte werkwijze op dit subforum te blijven hanteren.

Daarom wordt middels dit bericht vanaf heden van IEDERE poster op dit subforum verwacht dat hij of zij zijn of haar antwoord pleegt op de meest objectief mogelijke wijze. Het posten op dit subforum houdt in dat men zich vanaf heden automatisch aan controle blootstelt.

Posters die zich niet aan de elementaire beleefdheid kunnen houden, leedvermaak tonen met de emotionele en materiële drama's die een scheiding met zich meebrengt, die advies verstrekken dat tegendraads de verzoeken van de poster is worden vriendelijk verzocht rekening te houden met de volgende escalerende schaal van tuchtmaatregelen:

- Een eerste post die dient gemodereerd te worden levert je, naast het modereren van je antwoord, een interne opmerking op.

- Een tweede post binnen de drie maanden na de interne opmerking levert je een officiële waarschuwing op (je ontvangt hiervan automatisch een email) die definitief is.

- De noodzaak tot modereren na een definitieve officiële waarschuwing resulteert in een ban waarvan de duurtijd of permanentie zal afhangen van het overleg onder de moderatoren.

Deze regels treden in werking vanaf 16.35 12/07/2010.

Mijne heren jullie spelen op dit forum soms met levens, JF kan en zal niet tolereren mee verantwoordelijk te zijn voor extra emotioneel leed of gezinsdrama's.

De termijn van deze maatregelen hangt af van de snelheid waarmee op dit subforum opnieuw op een volwassen en verantwoorde wijze wordt omgesprongen met de adviezen die verstrekt worden.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
webmaster
Beheerder
Berichten: 1146

#2 , 20 aug 2013 00:41

[Update 20/08/2013]

Hoewel we op JuridischForum.be het modereren tot een absoluut minimum proberen te beperken, kan die strategie voor de categorie "Echtscheiding" niet langer worden gerechtvaardigd.

Ik besef zeer goed dat sommige vragen en/of antwoorden erg wrang overkomen bij bepaalde forumleden, echter, ik kan het niet langer opbrengen om dagelijks verschillende berichten (weze het via mail of privébericht) te moeten lezen van lezers die zich geschoffeerd voelen door persoonlijke interpretaties of soms ronduit beledigende opmerkingen die men online plaatst.

Het vergt vaak al heel veel moed om je vraag over echtscheidingsperikelen online te plaatsen, het laatste wat je dan wenst is een zedenpreek, beledigingen of antwoorden waar de frustratie van afdruipt.

Per onmiddellijk gaan daarom de volgende (hopelijk tijdelijke) noodregels in:

1. Berichten zonder strikt juridisch antwoord worden zonder overleg of waarschuwing verwijderd;
2. Per verwijderd of gemodereerd bericht wordt één "strafpunt" toegekend;
3. Vijf strafpunten = ban van een week;
4. Er wordt niet gecorrespondeerd over de zin/onzin van gemodereerde berichten, de toegekende strafpunten en de ingestelde bans
.

Persoonlijk beschouw ik het moeten invoeren van deze noodregels als een falen: we zijn blijkbaar niet in staat om - ondanks de eerdere smeekbede van Vandebos, zie hierboven - onze emoties binnen deze categorie onder bedwang te houden.

We hopen op uw medewerking en begrip te mogen rekenen.PS: Wie wil discussiëren over de vele "meta-problemen" bij echtscheidingen, kan dat doen binnen de rubriek Praatcafé of Actuele Thema's.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”