Pagina 1 van 1
ONTVOERING of niet?
Geplaatst: 19 mar 2010 14:30
door DIRK BELGICA
Ik woon in Spanje en tot laatste week samen met mijn dochtertje van 5, Belgische nationaliteit en mijn Duitse vriendin.
Na lang kibbelen om samen ons leven gescheiden voort te zetten in Spanje, is mijn ex-vriendin met mijn dochter verdwenen en naar Duitsland verhuist. (zonder iets te zeggen)
Wat kan dit betekenen?? Kan ik deze vorm van "ontvoering" (vrij verkeer van goederen en personen in de EU) gebruiken in mijn aanvraag tot voogdij? Probleem is dat in Spanje, nog steeds in de meeste gevallen wordt toegekend aan de moeder.
Dank voor jullie hulp
Re: ONTVOERING of niet?
Geplaatst: 19 mar 2010 22:13
door roderidder
Probleem is dat in Spanje, nog steeds in de meeste gevallen wordt toegekend aan de moeder.
Als dit een probleem is, hoeveel westerse landen ken je die dat probleem niet hebben?
Om het wat te spijzen:
...
Masturberen
De Arnhemmer maakte in het sanitair gebouw op een camping op Texel met zijn mobiele telefoon foto's en filmpjes door zijn toestel over de afscheidingswand van de douchehokjes te houden. Hij hoopte dat de mannen op dat moment aan het masturberen zouden zijn. (anp/eb)
bron:
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/arti ... aten.dhtml
RR
Re: ONTVOERING of niet?
Geplaatst: 20 mar 2010 18:41
door DIRK BELGICA
Wat heeft dat er nu mee te maken???
Geplaatst: 20 mar 2010 19:02
door Franciscus
U bent vergeten te zeggen dat het ook haar dochter is.
Dus mag zij haar dochter meenemen naar waar zij wil . zolang er geen gerechtelijke beslissing is.
Gezien zij de moeder is vermoed ik kan de dochter ook de Duitse nationaliteit hebben.
Normaal als u in Spanje woont en de feiten zijn in Spanje gebeurt moet u naar het Spaanse gerecht.
Geplaatst: 20 mar 2010 20:06
door roderidder
Probleem is dat in Spanje, nog steeds in de meeste gevallen wordt toegekend aan de moeder.
Dit ruikt sterk naar discriminatie. Spanje of een ander Europees land mag U niet discrimineren op basis van Uw geslacht.
Je kan maandagochtend je licht ook eens opsteken bij de centrale authoriteit
Spain - Central Authority
Address
Subdirección General de Cooperación Jurídica Internacional
Ministerio de Justicia
c/ San Bernardo N° 62
29071 MADRID
Spain
tel.: +34 (91) 390 4437 / +34 (91) 390 4273
fax: +34 (91) 390 2383
Internet:
http://www.justicia.es/
personnes à contacter / persons to contact:
* Mrs Carmen GARCIA REVUELTA
Legal Adviser
tel.: +34 (91) 390 4437
fax: +34 (91) 390 2383
e-mail:
carmen.grevuelta@mjusticia.es
(languages of communication: Spanish, English)
* Mr Javier Guerra Jiménez
Head of Service
tel.: +34 (91) 390 4273
fax: +34 (91) 390 23 83
e-mail:
javier.guerra@mjusticia.es
(languages of communication: Spanish, English)
* Mrs María Laura MARTÍNEZ GONZÁLEZ
Head of Section
tel.: +34 (91) 390 4405
fax: +34 (91) 390 2383
e-mail:
marialaura.martinez@mjusticia.es
(languages of communication: Spanish, English)
Deze informatie werd mij bezorgd door het vaderkenniscentrum NL
Belgie heeft ook een centrale autoriteit, daar staat ook wat informatie waar men oog kan hebben voor bewoordingen als "gewone verblijfplaats"
http://www.just.fgov.be/nl_htm/informat ... iteit.html
Neem ook maandag contact met een advocaat zodat er geen tijd verloren gaat, want dat is je grootste vijand.
RR
Geplaatst: 21 mar 2010 18:27
door DIRK BELGICA
veel dank, de advokaat had ik al gekontakteerd.
Toch bedank voor de lectuur
Geplaatst: 23 mar 2010 19:33
door roderidder
zie ook het antwoord op een vraag om uitleg vanuit de senaat:
De problematiek van oudervervreemding bestaat eveneens ingeval van internationale kinderontvoering. De internationale en Europese instrumenten hebben in snelle procedures voorzien om de situatie van het kind in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Ik denk aan de verplichting voor de rechterlijke autoriteiten om
binnen de zes weken uitspraak te doen over het verzoek tot terugkeer. Ik verwijs naar het Verdrag van 's Gravenhage of naar de wederzijdse erkenning en versnelde procedures tot tenuitvoerlegging van rechterlijke beslissingen zoals voorzien in de Europese verordening nr. 2201/2003 van de Raad van 27 november 2003 betreffende de bevoegdheid en de erkenning en tenuitvoerlegging van beslissingen in huwelijkszaken en inzake de ouderlijke verantwoordelijkheid, en tot intrekking van de Europese verordening nr. 1347/2000, ook de
Brussel II bis-verordening genoemd.
Wanneer een ouder uit vrees voor ontvoering preventief contact opneemt met het federale aanspreekpunt (FAP) Internationale kinderontvoeringen, opgericht binnen de Centrale Autoriteit, wijst het personeel erop dat het belangrijk is het contact met het kind te bewaren, ondanks het conflictklimaat tussen de ouders.
Wanneer een procedure tot terugkeer of een regeling van een omgangsrecht lang duurt, kan
de Centrale Autoriteit stappen ondernemen om in een recht op persoonlijk contact te voorzien voor de ouder die slachtoffer is van een ontvoering. Er wordt eveneens gepreciseerd dat dit geen berusting in de overbrenging betekent.
bron :
http://www.senate.be/www/?MIval=/public ... id&LANG=nl
RR
Geplaatst: 27 mar 2010 00:08
door roderidder
en?
De meeste onder ons hebben nog niet veel in de Spaanse wetboeken gelezen. Als we hier de kans krijgen om de zaak op te volgen, dan is de kans groot dat wij bijleren.
Ik kaats de vraag terug... ontvoering of niet? strafbaar? of niet?
RR
Geplaatst: 27 mar 2010 10:36
door Franciscus
Probleem is het wordt pas ontvoering ALS het tegen de rechtsregels ingaat.
Als ik met mijn kinderen op reis ga en mijn wettelijke partner is het daar niet mee eens dan kan die naar de rechter stappen. Maar dat is geen ontvoering want ik kom terug.
Bewijs moet geleverd worden dat er iets strafbaar is nl het kwaadwillig opzet - en hoe ga je dat doen ....
Dat weet je niet als ze weg is OF er moeten al de nodige aangiften zijn en uitspraken
Man gaat naar politie - vrouw neemt kinderen mee naar Zuid-Afrika - is net vertrokken - vakantiemaanden - zegt niet akkoord te gaan - vrouw vertrekt vanuit Schiphol.
Vraag Op basis van welke wetgeving kan Nederlandse politie die vrouw en kinderen weigeren om in te stappen. Kinderen reizen met Zuid-Afrikaans paspoort (gezien dubbele nationaliteit) .
Wat is het strafbare element? - Laat het mij weten.
Geplaatst: 27 mar 2010 16:42
door roderidder
De ten uitvoerlgging van ouderlijke verantwoordelijkheid >> bijvoorbeeld de terugkering van het kind binnen de 6 weken is vb. in een Europees kader besproken en beslist waar alle landen (zouden) moeten aan houden.
Wat ik hier bedoel is niet direkt een hele specifieke tekst "ontvoering" of de interpretatie ervan wat bovendien vermoed ik in verreweg de meeste landen strafbaar is (al zijn daar vreemde kronkels in vb. als de moeder dit doet is het niet strafbaar, als de vader dit doet is het wel strafbaar of beter geformuleerd straft men wel)
Het onderscheid tussen een burgerlijke en een strafrechterlijke procedure dient men zeker te maken.
Wat een goede zaak zou zijn, zelfs is er nergens een vonnis over de verblijfplaats, er toch een orgaan is dat je kan aanspreken dat bedoeld is om snel en efficient te werken (terugkeer binnen de 6 weken) op basis van Brussel IIbis.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 01:NL:HTML
Op zich zit dient de vraag gesteld te worden: Is dit hier van toepassing, en als het antwoord is, mogelijks wel, wat zijn dan de struikelstenen en kunnen die eventueel worden weggenomen?
Een voorbeeld van een mogelijke struikelsteen is de (nieuwe en plots zonder Uw toestemming veranderde) verblijfplaats van het kind. Is dat adres gekend?
RR
Geplaatst: 11 apr 2010 13:52
door DIRK BELGICA
Momenteel kan ik nog niet veel meedelen.
Het ministerie van buitenlandse zaken in Spanje is gevraagd om deze "ontvoering" door te geven aan Duitsland en inderdaad zoals boven reeds gemeld, binnen de 6 weken een beslissing te nemen.
Doch heb reeds een brief gehad van mijn ex-verloofde haar advokaat met de vraag alimentatie te storten "Dusseldorftabelle" daar volgens het Duitse recht, de moeder m,ag beslissen waar de verblijfplaats is van de dochter. Hoofdreden, daar wij niet getrouwd waren.
Wat ik niet begrijp is dat op het geboortecertifikaat mijn naam is opgeschreven, de dochter Belg is en wij steeds samen gewoond hebben.
Ik heb nog geen reaktie gekregen van mijn advokaat wegens het weekend.
Mijn dochter (5 jaar) spreekt ondertussen alleen nog Duits, (na slechts 3 weken) wil niet meer met me praten en bij mijn bezoek in Frankfurt had ze angst dat ik haar zou meenemen. Als men van "indoctrinatie" spreekt, dan is het dit wel
Ik beloof alvast de afloop en hoe dit tot stand is gekomen mee te delen!
Re: ONTVOERING of niet?
Geplaatst: 07 nov 2010 06:38
door Bijtje
Ik wil niemand ontmoedigen, maar mijn moeder heeft dit ook met ons gedaan en mijn vader heeft toen niks kunnen doen (ik heb daarover veel papieren van rechtbanken gelezen en ook de comunicatie via brieven tussen mijn ouders) Mijn moeder heeft een zeer smerig spel gespeeld tegenover onze vader. Zij waren wel getrouwd geweest maar mijn moeder heeft het toch gedaan gekregen om ons mee naar een ander land (Belgie) te nemen zonder bezoelrecht voor onze vader en mét een zeer hoog bedrag alimentatie. Zij heeft natuurlijk nooit alimentatie gekregen want mijn vader wilde die niet betalen en mijn moeder kon op haar beurt ook weinig doen op dat moment omdat mijn vader in een ander land verbleef en dan het Duits gerecht aansprakelijk was en mijn moeder heeft claustrofobie (of hoe dat ook mag heten) en kan niet gemakkelijk reizen. Jammer voor haar maar in onze ogen een welverdiende straf. Wij hebben onze vader 8 jaar niet mogen zien, bijgevolg zijn wij er eigenlijk om beurten naartoe gevlucht en is de band met onze moeder veel minder sterk dan die met vader. In uw situatie is het maar te hopen dat men niet is blijven steken in de jaren stilletjes en dat u het recht blijft hebben om uw dochter te zien (lees : het kind MOET het recht krijgen om haar vader te zien)
Re: ONTVOERING of niet?
Geplaatst: 10 nov 2010 17:16
door lucgescheiden
Wat indien je je dochtertje terug naar huis had meegenomen?