Pagina 1 van 1

Schuldbemiddelaar 'past' betaling aan

Geplaatst: 06 feb 2010 10:44
door JamesB
Hallo,

ik ontvang al enkele jaren alimentatie voor mijn twee kinderen, die exclusief bij mij verblijven.
Mijn ex-echtgenote zit in de schuldbemiddeling sinds enkele maanden, en daardoor ontvang ik nu van de schuldbemiddelaar de alimentatie.

Een tweetal maanden geleden werd een procedure ingeleid die een verlaging van het alimentatiegeld tot doel heeft.
Deze zaak wordt in juni 2010 behandelt. Tegenpartij wil een verlaging tot 100 euro/maand , waar dat nu 422 euro per maand is. Vragen staat natuurlijk vrij.

Echter, de schuldbemiddelaar heeft nu zomaar 'onder voorbehoud van de procedure' slechts 100 euro op mijn rekening gestort.
Ik denk niet dat hij het resterende bedrag ergens opzij zet. Dit zou betekenen dat wanneer ik de procedure win, zelfs al is het maar deels, ik 6 maanden maal het verschil tegoed zou houden.
Dit kan toch zomaar niet? De schuldbemiddelaar heeft zich toch zonder eigen invulling aan het bestaande vonnis te houden?
Kan ik hier tegen in gaan op een snelle manier?

Geplaatst: 06 feb 2010 16:17
door Rebel-with-a-cause
Rechtstreeks een aangetekend schrijven naar de bemiddelaar gericht, vergezeld van een kopie van het nu nog geldende vonnis, met de uitdrukkelijke eis om tot er een ander vonnis is, de volledige alimentatie te storten zonder onderbreking.

Geplaatst: 07 feb 2010 10:09
door j.demoor
“Art.1675/14...§ 2...Bij moeilijkheden die de uitwerking of de uitvoering van de regeling belemmeren of wanneer nieuwe feiten zich voordoen terwijl de regeling opgesteld wordt of die feiten de aanpassing of de herziening van de regeling rechtvaardigen, laat de schuldbemiddelaar...of elke belanghebbende schuldeiser,door een eenvoudige schriftelijke verklaring, die ter griffie neergelegd wordt of aan de griffie verzonden wordt, de zaak opnieuw voor de rechter brengen. De griffier stelt de schuldenaar en de schuldeisers in kennis van de datum waarop de zaak voor de rechter komt...”(Gerechtelijk Wetboek).

De schuldbemiddelaar kan zich niet in de plaats van de rechter stellen. Doet hij dit wel pas dan zelf voornoemde bepaling toe.