Gedwongen verkoop woning via notaris.

Nick40
Topic Starter
Berichten: 11
Juridisch actief: Nee

Gedwongen verkoop woning via notaris.

#1 , 01 feb 2023 19:59

Beste leden,
Kort samengevat;
Feitelijk samenwonend tot 2020. Daarna uit elkaar. Woning aangekocht 50/50 in 2010. Partner A betaalde, met bewijzen uiteraard, alle kosten. Zowel voorschotten bij aankoop, hypothecaire afbetalingen, renovaties, belastingen, verzekeringen.
Partner B betaalde helemaal niets (bij aankoop was er wel verbaal de belofte door partner B de kosten mee te dragen, wat juridisch geen waarde heeft), en heeft dus geen bewijzen van enige vastgoed-gerelateerde betalingen. Partner A kan alle betalingen bewijzen met afschriften, facturen, en betalingen met eigen gelden, dus zonder beroepsinkomsten. Bijkomend spaarde partner B gelden op een geheime rekening, in plaats van mee te investeren in het goed.
Er is een notaris (eerste rechter) aangesteld door de rechtbank voor de vereffening/verdeling van het vastgoed. De bewezen betalingen door partner A worden door de notaris en advocaten doodgezwegen. De notaris wil de geschatte waarde van de woning gewoon in twee delen, zonder rekening te houden met de bewezen investeringen van partner A. Partner A zou enkel vorderingen kunnen stellen na een gedwongen openbare verkoop van de woning, wanneer dit te laat is uiteraard. Dit voelt alsof de notaris en advocaten snel er vanaf willen zijn.
Graag jullie meningen en/of ervaringen, wie kan helpen?
Mvg.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Thomas_A
Berichten: 2326
Juridisch actief: Nee

#2 , 02 feb 2023 06:58

Woning is aangekocht 50/50 in een stelsel feitelijk samenwoning, dus gelijke verdeling bij verkoop is meest logische.

Dat verbouwingen vanaf de rekening van partner A werden betaald, zegt niks over de afspraken over financiën binnen het koppel. Partner B kan voor andere zaken ingestaan hebben, financieel of niet-financieel.

Nick40
Topic Starter
Berichten: 11
Juridisch actief: Nee

#3 , 02 feb 2023 20:18

Beste Thomas_A,
Dank voor jou reactie. Partner B kan inderdaad ingestaan hebben voor andere financiële zaken. Dit is niet in dit geval. Deze bijdragen zijn er niet, en kunnen dus nooit bewezen worden. Met beleefde groeten.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”