Stop onderhoudsplicht tijdens wachtperiode met periodes van tewerkstelling en werkloosheid?

Anmaer
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Stop onderhoudsplicht tijdens wachtperiode met periodes van tewerkstelling en werkloosheid?

#1 , 20 nov 2022 13:41

Mijn partner betaalde alimentatie voor zijn zoon die per september 2021 (na 2de zittijd) afstudeerde. Hij betaalde ook deze onderhoudsplicht verder tot de zoon tijdens de wachttijd / Inschakelingsperiode na enkele weken werk vond.
Daarop stopte de vader ook met het betalen van de onderhoudsbijdrage omdat de zoon vanaf dan 'in eigen onderhoud' kon voorzien.
De tewerkstelling van de zoon nam een einde. Na enkele weken ging hij terug aan de slag. Tewerkstelling kende terug een einde. Ondertussen is de zoon opnieuw aan de slag gegaan tijdens de wachttijd.
De advocaat van de ex-partner dreigt nu met inbeslagname op het inkomen van mijn partner (de vader) omdat de vader - volgens de heer advocaat - telkens opnieuw zijn onderhoudsplicht diende op te nemen tussen periodes van tewerkstelling en werkloosheid binnen deze wachtperiode.

Wij hebben hier nog nooit van gehoord maar kan dit correct zijn?
Volgens ons dus niet.

Dank! Mvg, Anmaer

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8825

#2 , 20 nov 2022 14:16

Het is een discutabele situatie: in de (lange) wachtperiode is er nog geen uitkering. Anderzijds: de zoon vatte een eerste job aan; dus zou er geen alimentatieplicht meer zijn. Echter, de job was kort en hij valt hij weer in die wachtperiode. Persoonlijk zou ik alle mogelijke jobaanbiedingen (via indeed) waar de zoon voor in aanmerking komt, continu naar hem doorsturen. Eveneens stuurt u een AS (naar zoon én andere ouder) met de melding dat u - vooraleer u alsnog financiele ondersteuning biedt - wekelijks copijen van de bedrijfsantwoorden op zoons sollicitaties wil ontvangen - die bewijzen dat hij momenteel geen job heeft, maar er alles aan doet om er één te verwerven. Meldt ook dat u voorlopig mogelijke alimentatiegelden reserveert op een aparte rekening.

Voor de voorbije periodes dat de zoon tussen 2 jobs in de wachttijd herviel, kan u in het AS het volgende toevoegen: de uitkering van een pas afgestudeerde bedraagt 570 euro per maand. Gezien het feit dat de gediplomeerde afgestudeerde verschillende korte jobs heeft gepresteerd met volwaardige inkomens van minstens 1600 euro per maand is hij perfect in staat deze korte jobloze periodes financieel te overbruggen als samenwonende.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”