Huis in onverdeeldheid

Sarah.kesteloot
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

Huis in onverdeeldheid

#1 , 19 okt 2022 14:19

Momenteel zit mijn nieuwe partner in een onverdeeldheid met zijn ex-partner voor oa de woning en stuk grond aan de kust.
De waarde van de woning werd reeds bepaald (en niet betwist) door een onafhankelijk schatter.
Dit wordt momenteel voorlopig nog geregeld via advocaten bij de notaris maar we schatten dat er geen akkoord zal komen en dat het uiteindelijk dus toch voor de rechtbank zal komen.
Dan spreken we hier natuurlijk nog van +-3jr vooraleer alles rond is.

Wat zijn dan ondertussen onze opties als we samen iets willen kopen? Kunnen we die woning in onverdeeldheid verkopen (ALS zij akkoord gaat?) is dit een dom idee? wachten we beter af? Of aangezien de schatting toch bepaald is, maakt dit niet meer uit?


Bijkomende info, misschien van belang? De scheiding zelf is geregistreerd in Burgerlijke stand sinds januari dit jaar. (Alimentatie voor de kinderen werd ook reeds bepaald via familierechtbank)

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
basejumper
Berichten: 4596
Locatie: Diest

#2 , 19 okt 2022 19:18

Beste

Als twee mede eigenaars samen beslissen een onroerend goed te verkopen kan dat altijd.
Vraag is natuurlijk of er ook een akkoord is over vereffening/verdeling. Want anders zal in voorkomend geval de opbrengst geconsigneerd worden bij de notaris (onder aftrek van de eventuele terugbetaling hypotheekverschaffer)
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

superjudge
Berichten: 80

#3 , 20 okt 2022 20:25

bedoel je dat jullie het geld van het huis (van je partner en zijn ex) nodig hebben om nu samen iets te kopen?
waarop zou je wachten als die ex nu bereid zou zijn om te verkopen?
verkopen aan wie, voor hoeveel en hoe de opbrengst verdelen: dit zijn allemaal akkoorden die je partner moet sluiten met zijn ex. niet vanzelfsprekend, denk ik.

wat betreft de schatting: is toch alleen nuttig in het geval dat 1 van de 2 exen het huis wil kopen? als een derde koopt, is er een gekende opbrengst en dan moet er niks geschat worden.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”