Pagina 1 van 1

kortgeding - verkrijgen goederen

Geplaatst: 06 nov 2008 15:14
door mr
Via een kortgeding vonnis mag ik goederen uit het huis nemen alvorens de effectieve vereffening en verdeling. Mijn aanstaande ex weigert echter alle medewerking met als gevolg dat ik tot op heden deze goederen nog steeds niet in mijn bezit heb.

Uit het kortgeding vonnis blijkt echter dat mijn ex mij toegang tot de woning moet verlenen, al dan niet onder het goedkeurend oog van de politiediensten. Bovendien is er geen rechtstreeks contact mogelijk met mijn ex EN weigert de advocaat van mijn ex enige vorm van communicatie.

Wat moet ik nu doen om deze goederen te verkrijgen?
- Me onverwachts met de politiediensten aanmelden?
- Een deurwaarder inschakelen?

Wat indien deze goederen vrijwillig worden beschadigd door mijn ex?

Geplaatst: 06 nov 2008 17:50
door roderidder
Al wat je suggereert kan je doen.
Als het zo problematisch is als je stelt kan je best een deurwaarders kantoor binnenstappen met de beschikking van de kortgedingrechter bij de hand. Met de gerechtsdeurwaarder kan je Uw strategie bespreken.

Een gesprek met de deurwaarder zal vermoedelijk gratis zijn, zijn optreden is dit niet.

RR

Geplaatst: 06 nov 2008 20:00
door mr
indien ik de piste van een gerechtsdeurwaarder verkies zal ik in eerste instantie de kosten moeten voorschieten en deze daarna van de tegenpartij terugvorderen?

heeft haar huidige houding een invloed voor het verdere verloop van de scheidingsprocedure (in de ogen van de rechtbank) ?

Geplaatst: 06 nov 2008 22:56
door roderidder
U heeft het hier al dadelijk over terugvorderen van de door u gevraagde kosten. Dit was geen onderdeel van mijn suggestie.

U kan het, maar wat ik zou betrachten is een escallatie van conflict vermijden.

Of je het wil of niet maar je bent nog steeds getrouwd (met de "tegenpartij")

Hier zal je hoe dan ook moeten investeren, of dit nu financieel is of "werken aan de conflictsituatie" het blijft investeren.

Het andere gedeelte m.b.t. de scheidingsprocedure.
1) Hebben jullie kinderen? Indien ja, dan zou hun belang de eerste overweging van alle genomen maatregelen moeten zijn. Een groot verschil dus als je geen kinderen zou hebben.

Code: Selecteer alles

art. 229 BW : De echtscheiding wordt uitgesproken wanneer de rechter vaststelt dat het huwelijk onherstelbaar ontwricht is.
Bij geen kinderen kan je elkaar gaan bekampen voor de rechtbank maar het eindresultaat is normaliter de rechtbank de echtscheiding zal uitspreken, wanneer juist weten we nog niet. In principe is het schuldcriterium uit de procedure gehaald, maar helaas is er nog achterpoort in onze wet om toch nog het schuldcriterium te laten meewegen in het vonnis.

Kort samengevat: Je kan elkaar in dit soort procedures de duvel omdoen in die mate dat dat je hele leven er aan ten onder gaat. Recent zei iemand dat de advocaat van de ex als honoraria 1.600.000BEF 1 miljoen zeshonderdduizend Belgische Frank heeft gekost. Als je weet dat de vrouw in kwestie werkloos is haar huis kwijt is etc etc

Dit zijn de uitzonderingen, maar de scheidingsindustrie heeft in de VS niet voor niets een bijnaam van multi biljoen dollar industrie gekregen. Als je uit elkaar gaat is de kunst, buiten de scheiding zelf, het gerecht ertussen uit te laten.

Ik geloof dus niet dat je de scheiding zal kunnen beletten, en vanuit praktische overwegingen zou ik hoe dan ook investeren in het niet laten escalleren van het scheidingsconflict. Dit zal in geld uitgedrukt het goedkoopste zijn maar nog belangrijker is je dat dit het minst op je gemoed zal werken.

Als het gaat over "goederen" dan dien je oor te hebben naar wat de ervaringen van de deurwaarder. Beslist dat deze je anekdotes kan vertellen. Om er enkele fictieve te noemen: Uw TV? Helaas stuk gevallen meneer, en reeds afgevoerd naar het stort. Uw stereo? Die kan ik helaas voor U inmiddels zelf niet meer vinden ...
Het hoeft allemaal zo niet te zijn, maar een juiste strategie is wel belangrijk, een strategie waar het conflict minderd in plaats van escalleert.
Wat indien deze goederen vrijwillig worden beschadigd door mijn ex?


En wie ga je daar voor bijhalen in dat soort van situaties om dat te bewijzen?

RR

Geplaatst: 06 nov 2008 23:36
door mr
Neen, gelukkig er zijn geen gemeenschappelijke kinderen.

De piste om onderling tot een eindresultaat te bekomen is volledig afgesloten. De voormelde kortgeding werd door mijn aanstaande ex ingeleid. deze kortgeding heb ik als verweerder over de ganse lijn gewonnen en heb ik tegelijkertijd bepaalde zaken toegewezen gekregen.

De voormelde kortgeding was een trucje van de tegenpartij om mijn inleiding op basis van feiten tegen te werken. De kortgeding vond een paar dagen voor mijn inleiding plaats!

Nu zijn we reeds enige maanden verder, heeft de tegenpartij reeds 3 maal haar kat gestuurd waardoor steeds een andere datum werd vastgelegd.

Waarom, dat week ik niet. Is het omdat de tegenpartij een opdoffer heeft gekregen van haar kortgeding? Is het omdat de tegenpartij niet wil scheiden? Uitsel is deze keer echter geen afstel!

Zoals u ziet staan beide partijen met getrokken messen tegenover elkaar waarbij de ene partij zich sterk voelt door het resultaat van de kortgeding en de andere parij zich zwak voelt. Zoals u ziet is er geen communicatie tussen beide partijen onderling. Er is zelfs geen communicatie tussen beide advocaten! De advocaat van de tegenpartij ontloopt mijn advocaat! God (of beter: De Duivel) mag weten waarom! :wink:

Geplaatst: 06 nov 2008 23:41
door roderidder
Als er geen kinderen zijn dan zal mijn bijdrage hier in deze draad ophouden.

Beslist zullen er nog mensen zijn die je hier van goed advies kunnen voorzien

RR