Pagina 1 van 1

huis ingebracht na huwelijk door ouders

Geplaatst: 26 okt 2008 10:17
door delady
een vriendin wil scheiden van haar man, hebben een kind
zijn ouders betaalden een huis na het huwelijk als voorschot op erfenis, vriendin moest papier tekenen dat (weet het niet juist) bv 2/3 van hem was en 1/3 gemeenschappelijk.Nu is het in hun relatie geescaleerd omdat man het ouder kind een mep gaf.Vader heeft nooit gewerkt om medische redenen maar doet thuis totaal niets, slaapt overdag tot 3x toe, maakt geen eten, doet zelfs geen stof af niets.Vriendin werkt via dienstenchaques zich doodmoe komt dan thuis moet beginnen op te ruimen, eten te maken, was en pas, enz..Ze is deze situatie doodmoe en weet zich geen raad meer vooral omdat ze bang is dat de zaak gaat escaleren tegenover het oudere kind.Maar als ze nu wil scheiden, heeft ze dus totaal geen recht op de helft van het huis.Politieagent(opgeroepen bij escalatie) beweerde dat rechter rekening zou houden met het feit dat zij altijd gewerkt heeft en hij niet(invaliditeit, niet teveel omdat hij nooit gewerkt heeft) en zij zo veel inbracht in gemeenschappelijk huwelijk.
Zij is bang als het tot verkoop komt, zij met een habbekrats eraf komt(schoonouders zullen wel dure advocaat betalen) en ze met het kind op straat staat.

Welke rechten heeft zij, heeft ze ook recht op helft van woning(volgens politieagent) ondanks dat ze papier moest tekenen van schoonouders.

Re: huis ingebracht na huwelijk door ouders

Geplaatst: 26 okt 2008 13:38
door scorpioen
Politieagent(opgeroepen bij escalatie) beweerde dat rechter rekening zou houden met het feit dat zij altijd gewerkt heeft en hij niet(invaliditeit, niet teveel omdat hij nooit gewerkt heeft) en zij zo veel inbracht in gemeenschappelijk huwelijk.
Dit is volgens mij larie en apekool.

scorpioen

Geplaatst: 26 okt 2008 14:19
door delady
dacht ik ook al dat zij "gene poot heeft om op te staan"
zij is dus werkelijk "gebonden" aan hem?

Geplaatst: 27 okt 2008 12:13
door j.demoor
‘zijn ouders betaalden een huis na het huwelijk als voorschot op erfenis, vriendin moest papier tekenen dat (weet het niet juist) bv 2/3 van hem was en 1/3 gemeenschappelijk’ volstaat niet om het eigendomsrecht van het huis te wijzigen,vermits hiertoe een authentieke akte vereist is.

Bij verdeling van het huis na echtscheiding zou dit inhouden dat elke echtgenoot de helft van het huis toekomt.

Van de helft die de vriendin toekomt dient dan wat de ouders betaalden in mindering gebracht,namelijk 2/3 + (1/3)/2 = 4/6 + 1/6 = 5/6.

Geplaatst: 29 okt 2008 11:19
door delady
begrijp ik dit goed, krijgt zij dan 1/6 van het volledige bedrag van het huis?? :?